Vild frokostnydelse: Moderne sandwich tager internettet med storm

Mad og drikke

09/06/2023

Skrevet af Magnus Møller

Regelmæssigt indtag af forskellige sandwich og smørrebrød kan føre til fedme og sundhedsmæssige problemer. Men vi elsker det alt for meget. Det er heller ikke underligt, for det er nemt at lave og det smager fantastisk.

Du kan sagtens gå ud og spise og få et utal af sandwiches og smørrebrød. Det er svært at vælge mellem restauranternes store udvalg. Og det kan være endnu sværere at stoppe med at spise.

Du bør dog begrænse dig til et par gange om ugen. For meget af fed mad kan føre til udvikling af kardiovaskulære sygdomme og øget risikoen for hjerteanfald eller slagtilfælde. Selvfølgelig kan man vælge nogle sundere udgaver, men det er ofte de versioner, der indeholder mest snask og fedt, der bliver valgt først.

Man behøver ikke at nægte sig selv en enkelt sandwich eller et højt belagt smørrebrød, da det ikke skader noget i moderate mængder.

Og så skal man huske på, at det er meget nemt at lave derhjemme. Opskrifterne er så simple, at selv personer uden erfaring fra køkkenet kan klare at få noget lækkert serveret.

Her er vores bud på en sandwich, som du slet ikke kan holde snitterne fra.

Du skal bruge:

  • 350 gram kyllingeskinke

  • 1 løg

  • 1 gulerod

  • Dild

  • 2 æg

  • 3 spiseskefulde mayonnaise

  • 3 spiseskefulde mel

  • ½ teskefuld tørret hvidløg

  • et nip salt

  • brød

  • olie

Sådan gør du

Kyllingeskinken skæres i små tern sammen med løg og lægges i en skål. Guleroden rives fint på et rivejern, og dilden hakkes fint. Begge dele tilsættes til kødet og løgene. Alt blandes godt sammen. I en anden skål blandes æggene med salt og hvidløg.

Efter at have blandet det hele hældes væsken over skinken, løgene, gulerødderne og dilden, og det hele vendes godt rundt. Til blandingen tilsættes kun mayonnaise. Så sigter du mel deri. Når alt er blandet sammen, skal der laves en dej. Imens skæres brødet i skiver.

Skiverne dyppes i blandingen på den ene side efter eget valg. Olien opvarmes i en pande, og når den er klar, lægges skiverne i med den tørre side opad.

Den side, der ikke er dækket af blandingen, begynder at ændre farve. Dette tager cirka fire minutter. På dette tidspunkt skal den dannede blanding igen lægges på skiven, f.eks. med en ske, og brødet vendes. Det steger i yderligere fire minutter.

Skiven tages op af den varme olie og lægges på et stykke køkkenrulle for at suge overskydende fedt.

Den færdige sandwich kan nu lægges på et stykke køkkenrulle for at absorbere det overskydende fedt.

Herefter kan den moderne sandwich nydes.

God fornøjelse.