Efterhånden som sommeren er over os leder vi efter små fifs til køkkenet, der kan forlænge vores tid i haven. Hurtige og velsmagende retter er et hit i sommervarmen, og denne velsmagende ret.
Tærter finder ofte vej til bordet om sommeren. Det er en mættende og velsmagende snack, der glæder både din familie og børnene.
Mange tror, at tærter er besværlige at lave, men det er nu ikke altid rigtigt. Du behøver ikke gærdej til lækre tærter, hvor tilberedningen er tidskrævende på grund af gær.
Du kan klare dig med et par basisingredienser og dermed tilberede en snack, der får din mund til at løbe i vand.
En god tærtedej, der ikke skal hæve først, kræver:
300 ml kærnemælk
1/2 teskefuld natron
1/2 teskefuld salt et nip sukker
1 æg
480 g mel
20 ml vegetabilsk olie
Og så det magiske fyld:
600 g kartofler
1 løg
1/2 spiseskefuld
salt
Først skal du forberede ingredienserne til fyldet.
Skræl kartoflerne, skær dem i tern og læg dem derefter i kogende vand, som vi blander med salt. Derefter behøver vi ikke at bekymre os om dem; vi venter, indtil de er kogt møre i vandet. I mellemtiden forbereder vi den nødvendige dej.
Basisen for tærtedejen er i vores tilfælde kærnemælk, æg, mel og vegetabilsk olie. I en dyb skål blander vi først kærnemælk ved stuetemperatur med 1/2 teskefuld natron. Vi lader denne blanding stå og arbejde i cirka 10 minutter. Derefter blander vi gradvist salt, æg og mel i blandingen.
Mens vi ælter dejen, tilføjer vi gradvist vegetabilsk olie til blandingen. Vores mål er at skabe en blød, elastisk dej.
På medium varme steger vi løgene gyldne, blander dem med de kogte kartofler og moser blandingen.
Vi deler dejen i to dele og ruller hver del ud til en tynd plade.
Vi lægger portioner af kartoffelfyldet på dem en ad gangen.
Når dejen er drysset med fyldet, dækker vi det med den anden dejplade. Herefter skærer vi små tærter ud af dejen og tryk dejen sammen, så det når rundt om fyldet.
Herefter steger vi de små tærter i en god olie.