Når du tænker på film eller biografer generelt, er særligt én snack, der "popper" frem på lystavlen: Popcorn.
Okay, okay, ægte biografpopcorn er dyre - det kan enhver fortælle dig - men det kan heller ikke benægtes, at det at sidde foran den store skærm med en stor spand friske og varme snacks og fingrene smurt ind i salt virkelig gør, at det hele føles meget mere specielt end bare at sidde derhjemme og streame filmen.
Men hvis du laver popcorn derhjemme finder du hurtigt ud af, at dine gennemsnitlige popcorn ikke smager ligesom biografpopcornene. Årsagen til dette er en særlig "smøragtige væske", passende kaldt "biografsmør".
Sandt at sige er bigrafsmør slet ikke smør, men i stedet en kombination af forskellige smagsstoffer og salte, der giver det en "smøragtig" eller salt smag.
Selvom der findes opskrifter til at lave biografsmør derhjemme, er der et krydderi, som du sandsynligvis bruger sammen med din fisk og skaldyr eller oksekød, som måske passer bedre til din skål med popcorn.
Vi taler om det klassiske brune krydderi kendt som sojasovs - og ja, det er virkelig godt nok til helt at glemme alt om biografpopcorn.
Hvorfor bruge sojasovs på dine popcorn?
Hvis du er en "popcorn-purist" (skulle sådan noget overhovedet eksistere) vil du sikkert hævde, at de eneste ting, der går på popcorn, er salt og måske smør. Selvom det er rigtigt, at smør og salt er en velafprøvet, klassisk topping til popcorn, kan du opleve, at tilsætning af et par dråber sojasovs vil give en behagelig overraskelse.
En god måde at prøve sojasovs på dine popcorn på er at blande det med smeltet smør og derefter dryppe det over dine popcorn. Sojasovs har naturligvis en salt og krydret smagsprofil sammen med en subtil sød og næsten bitter eftersmag. Når det kombineres med den cremede smør, kan du vænne dig til sojasovs på popcorn uden at blive overvældet.
Derfra kan du fortsætte med at toppe dine popcorn med sojasovs-popcorn-blandingen, eller du kan hælde sojasauce direkte på dine popcorn, hvis du er særligt glad for den ikke-helt-salte-eller-salte umami-smag.
Du kan også forsøge dig med at blande smør og sojasovs med alle mulige andre krydderier. Vær ikke bange for at eksperimentere - det er trods alt dine popcorn.
Kilde: The Daily Meal