Vidste du det? Derfor hedder den kendte chokoladebar Twix

Mad og drikke

03/04/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Twix er en af Danmark mest populære chokoladebarer, og nu er den sande betydning bag den søde godbids navn endelig forklaret. Det har chokeret internettets brugere.

Chokoladeafhængige er blevet chokerede efter at have lært betydningen bag navnet på en af ​​verdens mest berømte chokoladebarer, Twix chokolade.

I en nylig opdaget Twitter-tråd har afsløret sandheden om denne karamelkiks, efter at producenten Mars Incorporated afslørede, hvad navnet 'Twix' faktisk betyder.

Det er ofte antaget, at Twix var en kombination af ordene 'tvilling' og 'bix', som er en forkortelse for kiks, der er kendt som cookies i USA. Men nu er det blevet opdaget, at dette ikke er tilfældet. Et tweet fra brugeren Fooju er dukket op igen, hvor brugeren i 2018 spurgte den officielle Twix-konto: "Jeg læste, at 'Twix' er en forkortelse for 'tvilling-kiks-pinde'. Kan du bekræfte eller afvise dette?"

Twix forklarede, at brugeren var "tæt på" svaret, men ikke helt. De skrev: "Det er en forkortelse for 'tvillingepinde'."

Chokoladefans blev chokerede over opdagelsen, hvor en bruger svarede Twix med et emoji, der illustrerer et sind, der eksploderer, mens en anden takkede virksomheden for at have løst "mysteriet".

Populær godbid

Twix er en meget populær godbid, oprindelig fra Storbritannien. Twix er ikke det oprindelige navn på denne karamelsnack, da de tidligere blev kaldt Raiders i Europa, før navnet blev ændret i 1991 for at matche deres internationale brandnavn.

Den kom til USA i 1979 og blev for alvor berømt derovre som en vigtig del af plottet i en episode af Seinfeld, hvor den var et symbol på konflikten mellem Jerry og Elaine. I episoden diskuterede de to karakterer forskellige måder at spise en Twix på. Jerry hævdede, at han foretrak at spise Twix ved at tage en bid af den, mens Elaine argumenterede for, at man skulle bide begge ender af Twix'en først og derefter spise midten.

Denne tilsyneladende trivielle diskussion udviklede sig til en større konflikt mellem Jerry og Elaine, hvor de begyndte at kæmpe om, hvem der havde ret i deres tilgang til at spise Twix.