Tager mindre end 25 minutter: Sådan laver du de lækreste fajitas i en airfryer

Mad og drikke

23/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Velsmagende og fedtfattig aftensmad på mindre end 25 minutter!

Airfryerer bliver mere og mere almindelige i de danske køkkener.

Hvis du ikke lige er helt med på, hvad pointen ved sådan en fætter er, så er det en slags miniovn, der varmer maden med koncentreret varm luft med miniman opvarmningstid.

Blandt fordelene ved køkkenmaskinen er, at den skal bruge meget lidt fedtstof for stadigvæk at lave en given madvare sprød og velstegt, ligesom du kan tilberede stort set hvad som helst i den.

Men det er jo en ny verden, når man skal til at lave mad på en ny måde, og derfor er der mange, der måske ikke helt ved, hvor de skal gå i gang - så her får du en utroligt simpel, sund og ikke mindst lækker opskrift på fajitas, som kun tager et par minutter at gøre klar, inden det skal smides i airfryeren!

Det skal du bruge

Du kan lave fajitas med forskellige slags kød, men denne opskrift er med kyllingekød.

  • Cirka 900 gram kyllingestrimler (kan også reduceres til 450 gram for at lade grøntsagerne få mere 'plads')

  • Rød, gul og grøn peber, 1 af hver

  • Fajita krydderimix

  • 1 løg (almindeligt eller rød)

  • 2 tsk olivenolie

  • Salt og peber

Sådan gør du

Skær pebrene i lange stykker, tykkelse bestemmer du selv. Snit løget, enten i strimler eller tern.

Hæld kyllingestrimlerne op i en skål og tilføj grøntsagerne. Hæld salt og peber over blandingen og tilføj Fatjia-krydderiet (hvis du har købt krydderiet i brevform, kan du bare hæle det hele i skålen).

Tilføj olivenolien og rør det hele godt rundt, imens du forvarmer airfryeren til 190 grader.

Når det hele er blandet, og krydderierne er blevet fordelt mellem ingredienserne, putter du hele blandingen i airfryerens kurv og sætter den tilbage i airfryeren.

For det bedste resultat skal du hvert tiende minut lige tage kurven ud og røre rundt i blandingen, så det hele bliver jævnt stegt. Regn med, at blandingen skal have 20-25 minutter.

Når du synes, det hele ser ud til at have fået nok, tager du såmænd bare kurven ud og hælder blandingen over på tallerkener, over i forvarmede tortillaer eller noget helt tredje, og så er der serveret!

Tip: Hvis du vælger at bruge blandingen i tortillaer, kan det være en god idé med noget guacamole, salsa eller fedtfattig fraiche af en art, da det ellers kan blive en anelse tørt.