Den perfekte lasagneopskrift kommer typisk ned til tre ting - at bruge den rigtige pasta, den rigtige kødsovs og den perfekte ostesauce.
Det kan være svært at få disse komponenter til at spille helt rigtigt, men eksperter hos BBC Good Food har delt, hvordan man laver den "nemmeste lasagne nogensinde", der ikke kun ser godt ud, men også smager godt.
Opskriften kan tilberedes på kun 15 minutter og tager en time at bage.
Beskrivelsen lyder: "Børn vil elske at hjælpe med at samle denne nemmeste pastabagning nogensinde med bacon, oksefars, en creme fraichesauce og klæbrig mozzarella."
Lasagnefyldet er inspireret af en klassisk italiensk ragu, som bruger oksefars. Baconen tilføjer en lille røget note og en smule ekstra fedt for en rigere sauce.
Opskriften er lavet ekstra "syndig" ved at toppe med mozzarella samt parmesan, selvom bare parmesan i sig selv også vil være fint.
Det skal du bruge
En spiseskefuld olivenolie
To skiver bacon
Et løg, finthakket
En selleristilk, finthakket
En mellemstor gulerod, revet
To fed hvidløg, finthakket
500 g oksefars
En spiseskefuld tomatpuré
To 400 g dåser hakkede tomater
En spiseskefuld klar honning
500 g friske lasagneplader
400 ml creme fraiche
125 g frisk mozzarella, groft revet
50 g revet parmesan
Stor håndfuld basilikumblade, revet
Sådan gør du
1.
Start med at varme olien op i en stor gryde. Brug en køkkensaks til at klippe baconen i små stykker, eller brug en skarp kniv til at hakke det på et skærebræt.
Tilsæt baconen på panden og steg i blot et par minutter, indtil den begynder at blive gylden. Tilsæt løg, selleri og gulerod, og steg ved middel varme i fem minutter, rør af og til, indtil de er bløde.
2.
Tilsæt hvidløget og steg i et minut, hæld derefter farsen i og steg det under omrøring og bryd det op med en træske i cirka seks minutter, indtil det er brunet over det hele.
3.
Rør tomatpuréen i, og kog i et minut, bland det godt med oksekødet og grøntsagerne. Hæld de hakkede tomater i. Fyld hver dåse halvt med vand for at skylle eventuelle tomater, der er tilbage i dåsen, og tilsæt til gryden. Tilsæt honningen og smag til. Lad det simre i 20 minutter.
4.
Forvarm ovnen til 200C/180C blæser/gas. 6. For at samle lasagnen, hæld lidt af ragusaucen i bunden af bradepanden eller ildfastfadet, og fordel saucen over hele bunden.
Læg to lasagneplader oven på saucen, der overlapper hinanden for at få den til at passe, og gentag derefter med mere sauce og endnu et lag pasta. Gentag med yderligere to lag sauce og pasta, afslut med et lag pasta.
5.
Kom creme fraiche i en skål og bland med to spsk vand for at løsne den og lave en glat hældbar sauce. Hæld dette over toppen af pastaen, og top derefter med mozzarella. Drys parmesan over toppen og bag i 25 til 30 minutter, indtil de er gyldne og boblende. Server spredt med basilikum.
Efter at have modtaget en femstjernet anbefaling på hjemmesiden, modtog opskriften kommentarer, der sagde, at den var "lækker" og "fantastisk". En bruger sagde endda, at det var den "bedste" lasagneopskrift, de havde fået i lang tid.