Stjernekok afslører yndlingsret: Bøf Stroganoff på 15 minutter

Mad og drikke

20/12/2023

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Skrevet af Kathrine Frich

Det er en nem hverdagsret.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Jamie Oliver er kendt for at piske velsmagende måltider sammen, med nogle af hans opskrifter, der egner sig til en nem men lækker middag midt på ugen.

Tv-kokken har en hel serie af 15 minutters måltider på sin YouTube-madkanal, der giver masser af muligheder for at holde aftensmaden varieret uden at skulle svede over kogepladen i timevis.

Det skriver Daily Record.

Det skal du bruge

En af de mere populære retter inkluderet i serien er Jamie's Bøf Stroganoff, hvor kokken endda går så langt for at sige, at retten er et af hans yndlingsmåltider.

I sin Youtube-video begynder kokken: "Bøf Stroganoff, jeg elsker det. Så, så godt. Dette er faktisk et af mine yndlingsmåltider."

Så hvis du har lyst til at tilføje opskriften til dine middagsvalg, er her alt, hvad du behøver at vide.

Ingredienser

Pickle

  • 2 små rødløg

  • 1 håndfuld cornichoner

  • 1 bundt frisk fladbladet persille

Stroganoff

  • 300 g blandede svampe

  • olivenolie

  • 3 fed hvidløg

  • 2 x 200 g kvalitets mørbradbøffer, fedt fjernet

  • 1 tsk. sød paprika

  • 1 citron

  • 1 sjat brandy

  • 4 spiseskefulde fedtfri naturlig yoghurt

  • 1 sjat letmælk

Sådan gør du

Kokken begynder derefter at lave den velsmagende opskrift og siger:

"Jeg skal bruge nogle pickles. Fyld dejlige cornichoner i, og løgene og og kør det igennem din foodprocessor."

Kokken tager derefter den syltede eddike fra cornichonkrukken, fuld af krydderier og ting som sennepsfrø, og hælder over cornichon- og løgblandingen.

Tilsæt et nip salt på toppen og persille, hak blade og stilke fint. Bland det hele sammen med hænderne.

Jamie tager derefter 300 g champignon i gryden. Du kan skære dem i skiver, kvarte eller halve.

Tilsæt derefter lidt salt i gryden og vend blandingen med svampene, før du tilføjer to eller tre fed hvidløg, også hakket med skindet på. Tag noget af sylteblandingen, omkring to tredjedele, og pres det overskydende vand ud. Drys blandingen i svampene.

Jamie vender sig så mod kødet. "Jeg har to almindelige 200 g. mørbrad. Jeg har tænkt mig at skære bøfferne omkring en centimeter tykke".

Krydr bøffen med salt, peber og en dynget teskefuld paprika. Fjern svampe- og sylteblandingen fra gryden og stil til side i en skål.

"Gå nu tilbage til gryden med olivenolie, et par spiseskefulde. Vend bøffen, svits den, inden du tilsætter en god slurk brandy på panden. Brænd det for at brænde alkoholen væk.

"Så snart det forsvinder, går vi ind igen med svampene", tilføjer Jamie, inden han tilføjer fire dybede spiseskefulde smør og en lille smule mælk.

Lad gryden koge i et kort stykke tid før servering, og tilsæt resten af ​​sylteblandingen ovenpå.

Retten kan serveres med ris, Jamie anbefaler basmatiris.