Steg det perfekte spejlæg på bare 3 minutter

Mad og drikke

15/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mia R.

Er du typen, der elsker æg om morgen? Eller måske oven på bøffen til aftensmaden? Så har vi her et vildt tip til, hvordan du steger dit spejlæg helt perfekt på bare tre minutter.

Tiktokeren @lubnashomekitchen imponerede sine følgere med den smarte teknik med at ‘stege’ et spejlæg på få minutter – uden at bruge en stegepande.

En skattekiste af ernæring og sundhed

Æg er en næringsrig fødevare, der kan tilberedes og nydes på utallige måder, og de findes i stort set alle køkkener verden over. Ikke desto mindre er det for mange en udfordring at mestre de forskellige tilberedningsteknikker.
Mange personer støder på udfordringer, når de forsøger at tilberede det ideelle spejlæg.

Ingen grund til stress om morgenen 

Heldigvis har en TikTok-bruger delt sin nemme måde, som ikke kun tilbereder ægget på kun tre minutter, men også sikrer, at det tilberedes på den sundeste og mest problemfrie måde. Æg stegt i en airfryer bliver din nye yndlingsmetode, når det kommer til at lave din morgenmad uden at skulle holde øje med komfuret og vente på, at din mad bliver færdig.

Sådan laver du det perfekte spejlæg

I TikTok-videoen demonstrerer tiktokeren, hvordan hun placerer et kvadratisk ark bagefolie i kurven i airfryeren. Hun påpeger, at folien er lidt større end kurven, hvilket gør, at den dækker både siderne og bunden. Herefter slår hun to æg ud, sprøjter dem generøst med olivenolie og tilsætter chiliflager, før hun lukker låget på airfryeren og indstiller en timer til tre minutter ved 160 grader. Efter de tre minutter åbner hun airfryeren og afslører de to perfekt tilberedte spejlæg.

Præcis tid og temperatur kan variere afhængigt af fabrikat og model af den anvendte airfryer, så det kan kræve lidt eksperimenteren for at finde den optimale tilberedningstid og -temperatur, der passer til din maskine og dine præferencer.

Virker det?

Mens nogle, der så TikTok-videoen, blev imponerede og udtrykte deres begejstring i kommentarfeltet på TikTok og mente, at dette airfryer-trick kunne have ændret deres liv, var der også kritiske røster. Nogle andre deler frustration og hævdede, at tricket "ikke fungerede for dem, selv efter at de havde tilberedt æggene i yderligere fire minutter, og resultatet var stadig ikke som forventet.

Tiktokerens kommentar på det var: “Du må have taget æggene fra køleskabet. "De bør have stuetemperatur." Men om æg bør opbevares i køleskab eller ved stuetemperatur må være en anden diskussion til en anden god gang.