Sprøde grønkålschips: En sund og lækker snack

Mad og drikke

31/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Magnus Møller

De smager fantastisk og er fyldt med vitaminer og mineraler!

Grønkålstiden er i fuld gang, og det glæder ikke alle.

Det er ærgerligt, for grønkål smager virkelig godt - især i form af sprøde grønkålchips.

I tider, hvor fitness og sund kost spiller en stor rolle, betragtes fødevarer som grønkål som superfood. Og det med god grund, da grønkål indeholder en masse værdifulde næringsstoffer.

Grønkål indeholder en masse aminosyrer, kostfibre, antioxidanter, flavonoider og er en rig proteinkilde. Det er endda fødevaren med den højeste andel af betacaroten (dette er en sekundær plantestof og forløberen for vitamin A).

Den grønne kål leverer jern, magnesium, calcium, kalium, omega-3 fedtsyrer, vitamin C, E og K.

Som en vintergrøntsag er frisk grønkål langt fra følsom over for kulde, og det bør opbevares ved meget lave temperaturer på grund af dets korte holdbarhed på kun få dage.

Og så kan grønkål bruges til en masse forskellige, velsmagende opskrifter - for eksempel disse geniale grønkålschips, der er supernemme at lave!

Det skal du bruge

  • 125 g grønkål (frisk, ikke frossen)

  • 1 spiseskefuld olivenolie

  • Hvidløg (1 teskefuld hvidløgsolie, hvidløgspulver eller et presset fed)

  • 1 teskefuld paprika

  • En god knivspids salt

  • Urter efter smag, såsom timian eller rosmarin

Hvis du kan lide grønkålchips med bid, kan du tilsætte cirka en teskefuld chilipulver eller cayennepeber.

Sådan gør du

Trin 1: Skyl grønkålen grundigt og tør den meget godt, ellers bliver grønkålchipsene ikke sprøde.

Trin 2: Riv eller skær grønkålbladene i en praktisk chipsstørrelse og fjern stokken.

Trin 3: Forvarm ovnen til cirka 170 grader.

Trin 4: Bland alle ingredienser til marinaden godt og tilsæt derefter grønkålen.

Trin 5: Fordel de marinerede grønkålblade på et bagepapir, så de berører hinanden så lidt som muligt.

Trin 6: Bag grønkålen i 10 til 15 minutter. Efter cirka 10 minutter skal du holde øje med dem, da bladene hurtigt kan brænde på. Hvis de ikke er sprøde nok, kan du bare bage dem lidt længere i ovnen, men som sagt: Pas på! Bladene kan hurtigt blive sorte og ubehageligt bitre.

Kilde: Tag24