Solgt i alle Coops butikker: Hakket kød kaldes tilbage

Mad og drikke

09/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Der kan være salmonella i!

Hilton Foods Danmark A/S tilbagekalder hakket oksekød, da det kan indeholde Salmonella.

Det skriver Fødevarestyrelsen.

Har du produktet, bør du kassere det eller levere det tilbage til butikken, hvor det er købt.

Hvilke fødevarer tilbagekaldes

Hakket Oksekød 8-12% 450 g

EAN: 5700380825600

Hakket Oksekød 8-12% 500 g

EAN: 5700381638551

Hakket Oksekød 8-12% 600 g

EAN: 5700382774388

Hakket Oksekød 8-12% 250 g

EAN: 5700380838990

Hakket Oksekød 8-12% 1200 g

5715348091904

Hakket Oksekød 5-8% 700 g

EAN: 5700384578472

Hakket Oksekød 5-8% 700 g

5700384312663

Hakket Oksekød 8-12% 250 g

EAN: 5700380838990

Hakket Oksekød 14-18% 400 g

EAN: 5715348033652

Hakket Oksekød 4-7% 400 g

EAN: 5700382238569

Hakket Oksekød 14-18% 400 g

EAN: 5715348033652

Hakket Oksekød 14-18% 800 g

EAN: 5715348086276

Produktionsdato: Fra 12. marts til og med 6. maj

Sidste anvendelsesdato: Fra 11. marts til og med 13. maj (vær opmærksom på om du som forbruger kan have nedfrosset produktet)

Derudover:

Hakkebøffer 225 g

EAN: 5700383456146

Produktionsdato: 26.03.2024

Sidste anvendelsesdato. 02.04.2024

Produkterne er solgt i Dagli'Brugsen, SuperBrugsen, 365 Discount, Coop, Irma og Kvickly over hele landet

Hvorfor tilbagekaldes produkterne

Hakket oksekød indeholdende kød af engelsk oprindelse produceret d. 19-23. marts 2024 tilbagekaldes, da det er vurderet som sandsynlig smittekilde til sygdomstilfælde med Salmonella.

Ligeledes tilbagekaldes hakket oksekød indeholdende kød af engelsk oprindelse produceret d. 4-5. maj, idet der i forbindelse med virksomhedens egenkontrol er konstateret Salmonella i produktet.

Af forsigtighedsprincip tilbagekaldes også hakket oksekød produceret med engelske råvarer på øvrige datoer i perioden d. 12. marts til og med d. 6. maj samt hakkebøffer produceret d. 26. marts, da råvarer fra samme leverandør indgår i produkterne.

Der er risiko for smitte med Salmonella. Symptomerne på infektion med Salmonella er diarré, mavesmerter, feber, hovedpine og eventuelt kvalme og opkast. Sygdommen kan vare fra få dage til flere uger.