Simpel opskrift med 4 ingredienser: Sådan laver du sprøde og saftige baguettes

Mad og drikke

06/10/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Vil du have friske baguettes? Så behøver du ikke tage til det lokale bageri. I stedet får du en opskrift her, så du kan lave dine egne for mindre end 5 kroner stykket.

Vonnie deler regelmæssigt sine "gode madidéer til familier" på sin TikTok-konto, @vonnie_m_andkids. Og i en video, der er set af over 9,6 millioner mennesker, viser hun sin måde at lave frisk sprødt og lækkert brød – med få ingredienser og uden æltning. Som hun siger: "Hvis du har en ovn i dit køkken, kan du lave dette brød –  det er så simpelt."

Ingredienser

  • 500 g hvedemel

  • 10 g eller en teskefuld salt

  • 7 g eller en halv teskefuld tørgær

  • 375 g eller varmt vand

  • Stor skål

  • Klædefolie eller et viskestykke

  • Firkantet bageform

  • Bagepapir

  • Ovntermometer

Metode

  1. Tilsæt hvedemel, salt og gær i en skål og "bland det hele sammen".

  2. Hæld vandet i. Dog nævner Vonnie: "Jeg vil reservere en lille mængde for at sikre, at konsistensen er korrekt."

  3. Bland det godt og tjek konsistensen. Vonnie siger, at du skal have en "god og klistret" dej uden "tørre melområder". Hun tilføjer: "Det ser en smule vådere ud, end det burde, men det betyder, at dejen er helt perfekt." Hun vender sig mod kameraet og afslører: "Jeg brugte ikke alt vandet."

  4. Vonnie fortsætter: "Dæk det til med klædefolie" og "lad det stå natten over". Hun lavede dejen kl. 23:00 den aften og lod den hæve på køkkenbordet indtil morgenen. Kl. 07:30 næste morgen var dejen "luftig" og "super klistret". Dejen var fordoblet i størrelse. Hvis du ikke ønsker at lade dejen stå natten over, skal du lade den hæve i mindst fire timer.

  5. For at opnå en traditionel flute stil brugte Vonnie en "gammel firkantet bageform" og "fyldte den med vand og satte den i bunden af ovnen", så den skaber "en dampvirkning" for brødet.

  6. Indstil ovnen til 220 grader Celsius, og placer ovnpladen over den firkantede bageform fyldt med vand.

  7. Skær et stykke bagepapir og læg det på køkkenbordet. Drys rigeligt med hvedemel på det.

  8. Hæld dejen ud af skålen over på det meldrysede bagepapir og fold kanterne ind mod midten.

  9. Del dejen i to og form dem. Vonnie siger: "Dette er den sjove del, hvor du kan forme brødet, som du vil have det". Hun valgte at lave en lige baguette og et flettet brød.

  10. For en lige baguette skal du blot forme halvdelen af dejen til en lang pølse. For det flettede brød skal du dele den anden halvdel af dejen i tre og flette dem sammen, og skub enderne ind under. Drys begge brød med mel, og brug en skarp kniv til at skære ned i siden af den lige baguette.

  11. Lad brødet hvile i 30 minutter og skub derefter bagepapiret over på den varme ovnplade og sæt den i ovnen i 35 minutter.

  12. Efter 35 minutter fjernes den firkantede bageform med vand, så brødets yderside bliver sprød i yderligere fem minutter.

  13. Tag brødet ud af ovnen og lad dem køle af, inden de skæres.

  14. Nyd dine hjemmelavede baguettes!