Vil du have friske baguettes? Så behøver du ikke tage til det lokale bageri. I stedet får du en opskrift her, så du kan lave dine egne for mindre end 5 kroner stykket.
Lige nu læser andre
Vonnie deler regelmæssigt sine “gode madidéer til familier” på sin TikTok-konto, @vonnie_m_andkids. Og i en video, der er set af over 9,6 millioner mennesker, viser hun sin måde at lave frisk sprødt og lækkert brød – med få ingredienser og uden æltning. Som hun siger: “Hvis du har en ovn i dit køkken, kan du lave dette brød – det er så simpelt.”
Ingredienser
-
500 g hvedemel
-
10 g eller en teskefuld salt
-
7 g eller en halv teskefuld tørgær
Læs også
-
375 g eller varmt vand
-
Stor skål
-
Klædefolie eller et viskestykke
-
Firkantet bageform
-
Bagepapir
-
Ovntermometer
Metode
-
Tilsæt hvedemel, salt og gær i en skål og “bland det hele sammen”.
-
Hæld vandet i. Dog nævner Vonnie: “Jeg vil reservere en lille mængde for at sikre, at konsistensen er korrekt.”
-
Bland det godt og tjek konsistensen. Vonnie siger, at du skal have en “god og klistret” dej uden “tørre melområder”. Hun tilføjer: “Det ser en smule vådere ud, end det burde, men det betyder, at dejen er helt perfekt.” Hun vender sig mod kameraet og afslører: “Jeg brugte ikke alt vandet.”
-
Vonnie fortsætter: “Dæk det til med klædefolie” og “lad det stå natten over”. Hun lavede dejen kl. 23:00 den aften og lod den hæve på køkkenbordet indtil morgenen. Kl. 07:30 næste morgen var dejen “luftig” og “super klistret”. Dejen var fordoblet i størrelse. Hvis du ikke ønsker at lade dejen stå natten over, skal du lade den hæve i mindst fire timer.
-
For at opnå en traditionel flute stil brugte Vonnie en “gammel firkantet bageform” og “fyldte den med vand og satte den i bunden af ovnen”, så den skaber “en dampvirkning” for brødet.
-
Indstil ovnen til 220 grader Celsius, og placer ovnpladen over den firkantede bageform fyldt med vand.
-
Skær et stykke bagepapir og læg det på køkkenbordet. Drys rigeligt med hvedemel på det.
-
Hæld dejen ud af skålen over på det meldrysede bagepapir og fold kanterne ind mod midten.
-
Del dejen i to og form dem. Vonnie siger: “Dette er den sjove del, hvor du kan forme brødet, som du vil have det”. Hun valgte at lave en lige baguette og et flettet brød.
-
For en lige baguette skal du blot forme halvdelen af dejen til en lang pølse. For det flettede brød skal du dele den anden halvdel af dejen i tre og flette dem sammen, og skub enderne ind under. Drys begge brød med mel, og brug en skarp kniv til at skære ned i siden af den lige baguette.
-
Lad brødet hvile i 30 minutter og skub derefter bagepapiret over på den varme ovnplade og sæt den i ovnen i 35 minutter.
-
Efter 35 minutter fjernes den firkantede bageform med vand, så brødets yderside bliver sprød i yderligere fem minutter.
-
Tag brødet ud af ovnen og lad dem køle af, inden de skæres.
-
Nyd dine hjemmelavede baguettes!
data-video-id="6718335390845095173" style="max-width: 605px;min-width: 325px;" >Video: TikTok @vonnie_m_andkids