Vinekspert: Derfor skal du aldrig sætte proppen tilbage i flasken
En vinkender har afsløret den vigtige årsag til, at du aldrig bør sætte proppen tilbage i flasken. Vidste du det?
Du kender det sikkert. Der bliver åbnet en god flaske vin til maden om fredagen, men hele flasken bliver ikke tømt. Og de dyre dråber skal selvfølgelig gemmes. Derfor sætter du proppen i flasken igen og glæder dig til den efterfølgende aften.
Men det er bare ikke den rigtige måde at gøre det på. I hvert fald ikke, hvis man skal tro TikTokkeren @confidenceuncorked.
Ilten er fjenden
I en video på TikTok fortæller den selvudnævnte vinekspert sine følgere om den bedste måde at sikre, at din vin smager frisk i længere tid.
En del af videoen er nemlig, at man aldrig bør sætte proppen tilbage i flasken. På trods af, at det måske er den mest almindelige praksis, når man vil gemme en flaske vin.
I videoen fortæller hun: "Hvis du sætter proppen på en halvtom flaske vin, vil halvdelen af flasken stadig indeholde ilt."
Hun anbefaler derfor, at man i stedet "reducerer mængden af ilt i forhold til mængden af vin".
En lille mængde ilt kan føre til en dybere og mere komplekse smagsnuance. Det forbedrer ofte kvaliteten af vinen.
Men for meget ilt har den modsatte effekt og kan ødelægge de unikke smagsnuancer, smag og endda farve.
Det skal du gøre i stedet
I stedet for at sætte proppen på igen, fortæller vinkenderen, at du bør gemme din rødvin eller hvidvin i krukke med skruelåg.
For at demonstrere hvordan det fungerer, fortæller hun: "Alt, hvad du skal gøre, er at hælde den resterende vin i krukke med skruelåg eller enhver anden lufttæt beholder."
Hun opfordrede sine følgere til at forsegle krukken ordentligt og undgå, at der kommer ilt ind til vinen.
Warner tilføjede: "Jeg sværger, at det vil sikre, at din vin stadig smager frisk, selv et par dage efter, du har åbnet den. Hvis jeg sætter proppen på igen, kan jeg mærke en forskel allerede dagen efter."
Hun vurderer, at en åbnet vin kan holde sig i en uge eller mere i en krukke med skruelåg.