Hvordan man pocherer æg, har længe været genstand for debat blandt danskere, og mange deler deres foretrukne metoder på sociale medier. Mens nogen foretrækker traditionelle metoder med en gryde kogende vand, sværger andre til tilsætning af eddike for at opnå perfekte resultater.
Mikrobølgeovnen i spil
Ikke desto mindre hævder en kok, at hendes metode med brug af en mikrobølgeovn er fuldt ud levedygtig for et hurtigt pocheret æg. I en video på hendes side, Pallavi @psistsmylife, afkræftede hun påstanden om, at mikrobølgeovns-pocherede æg ikke virker.
Hun sagde: "Faktisk er det super simpelt og miljøvenligt at lave pocherede æg i mikrobølgeovnen. Lad mig lære dig, hvordan du gør det." Pallavi begyndte med at tage en lille glas skål og slå et æg direkte ud i den.
Hun tog derefter en kande koldt vand og hældte forsigtigt dette i skålen for at dække ægget og bemærkede, at en af de vigtigste regler at følge er at helt nedsænke æggene i vandet.
Tiden som den vigtige medspiller
TikTok-kokken satte derefter skålen i mikrobølgeovnen ved fuld effekt i 50 sekunder. Pallavi advarede: "Lad ikke vandet blive for varmt. Del derfor madlavningstiden. Du sigter mod i alt et minut og 10 sekunder."
For de bedste resultater foreslog hun at følge hendes 50-20-tilgang ved først at sætte æggene i mikrobølgeovnen i 50 sekunder og derefter åbne mikrobølgeovnen for en hurtig pause og derefter varme dem i yderligere 20 sekunder.
Flere tips og tricks
For at sikre, at dine pocherede æg bliver perfekte, kan du overveje at tilføje nogle ekstra tips til processen. Når æggene er færdige i mikrobølgeovnen, kan du dryppe dem med lidt citronsaft eller tilsætte friske krydderurter som hakket persille eller dild. Dette vil ikke kun give en ekstra smag, men det vil også tilføre en vis friskhed til retten.
Desuden kan du eksperimentere med at tilføje andre ingredienser som avocado, røget laks eller cherrytomater for at lave en lækker og fyldig morgenmad.
Pocherede æg passer også godt til en skive ristet brød eller en engelsk muffin, der suge den lækre æggeblomme og tilføje en dejlig sprødhed til retten.
Individuelle forskelle ved mikroovne
Husk, at selvom mikrobølgeovns-pochering af æg kan være en hurtig og praktisk metode, er det vigtigt at finde den tilberedningstid, der passer til din mikrobølgeovn og dine præferencer. Med lidt eksperimentering kan du opnå det perfekte pocherede æg, der passer til din smag.
Kilde: Express