Sådan opbevarer du jordbær og får dem til at holde op til 10 dage

Mad og drikke

15/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Jordbær har en kort holdbarhed, og medmindre du kan nyde dem med sukker eller fløde inden for de næste par dage, er her en måde at forhindre, at de bliver dårlige eller mugne.

En af sommerens helt klassiske lækkerier er og bliver altså jordbær.

Men hvis du ikke lige får spist hele bakken i løbet af en enkelt dag, er det jo oplagt at gemme dem, så du kan nyde dem på et senere tidspunkt.

Uheldigvis kan jordbær hurtigt blive dårlige, så her får du den perfekte guide til, hvordan du skal opbevare jordbær (på køl) for at få dem til at holde sig friske i op til en uge ekstra!

1. Lufttæt glasbeholder

Tørre, lufttætte jordbær kan holde sig i køleskabet i syv dage eller længere. Overfør blot de uskyllede jordbær til en glasbeholder med tætsluttende låg, fx et syltetøjsglas, og sørg for, at det er helt lukket.

2. Metoden med køkkenrulle

Placer et rent, tørt stykke køkkenrulle i en beholder og læg de uskyllede jordbær ovenpå. Køkkenrullen absorberer fugtighed og reducerer risikoen for mug på bærrene. Luk låget og sæt beholderen i køleskabet.

3. Skyl med eddikeløsning

Nogle hjemmekokke mener, at jordbær holder sig bedst, når de først nedsænkes i en eddikeløsning. Brug én del eddike (hvid eller malt) og tre dele vand og læg jordbærrene i en skål i et par minutter.

Skyl bærrene i en sigte for at fjerne eddikerester og lugt, dup derefter bærrene tørre og læg dem på et rent stykke køkkenrulle i en glasbeholder. Placer låget løst på og opbevar det i køleskabet.

Selvom denne metode er effektiv til at reducere risikoen for mug, hævder nogle kokke, at den kan få bærrene til at visne og få dem til at smage mindre friske.

4. Frysning

Hvis du er bekymret for, at jordbær bliver mugne eller bløde, inden du når at spise dem, kan du overveje at fryse dem. Du skal blot lægge jordbærrene i en tætsluttende pose eller en lufttæt beholder og placere dem i fryseren. Der holder de sig friske i 10 til 12 måneder.

For at tø opfrosne jordbær, skal du blot flytte dem fra fryseren til køleskabet, hvor de skal være i mindst seks timer.

Du kan også optø jordbær ved at skylle dem under koldt vand i mindst 30 minutter eller ved at placere dem i en skål inden i en større skål fyldt med koldt vand. Denne metode tager cirka 15 til 30 minutter.

Bemærk, at optøede jordbær vil se lidt mørkere ud og have en blødere konsistens. Brug dem derfor helst i smoothie, grød eller lign.

Kilde: Express.co.uk