Det er de færreste danskere, der vil takke direkte nej til at stykke chokoladekage, men det kan hurtigt blive en tør skuffelse at sætte tænderne i (eller ... så stor en skuffelse, chokoladekage nu kan være ...).
Der er noget helt særligt over at bide ned i et saftigt og svampet, mørkebrunt stykke kage, men det er virkelig noget, der kan give udfordringer i køkkenet, når man skal lave kagen, så den har den helt rigtige konsistens.
Der findes imidlertid en ingrediens, der faktisk gør arbejdet for dig. En ingrediens, der højst sandsynligt ikke er mange, der overhovedet har tænkt på at afprøve i sådan en kage:
Kærnemælk.
Tro det eller lad være, kærnemælken kan virkelig gøre en stor forskel i forhold til kagens konsistens, så hvorfor ikke prøve tricket af med denne opskrift?
Det skal du bruge
250 g blødt smør
ca. 80 ml kærnemælk
100 g sukker
5 mellemstore æg
2 tsk bagepulver
150 g hvede- eller speltmel
50 g malede mandler
100 g malede hasselnødder
1 knivspids salt
50 g kakao (usødet)
40 g chokoladedråber
Sådan gør du
Trin 1
Forvarm ovnen til 180 grader (varmluft).
Trin 2
Smør en brødform og drys med mel.
Trin 3
Lad smørret blive blødt, eventuelt ved at varme det op i en skål i mikrobølgeovnen ved lav temperatur.
Trin 4
Pisk smørret sammen med sukkeret, tilsæt kærnemælken og rør forsigtigt æggene i en ad gangen.
Trin 5
Bland mel, bagepulver, salt, kakao, mandler og hasselnødder, og tilsæt det gradvist til smør-sukker-massen.
Trin 6
Bland alle ingredienserne med en elektrisk mixer til en dej.
Trin 7
Til sidst foldes chokoladedråberne forsigtigt i dejen.
Trin 8
Brug en spiseske til at hælde dejen i den forberedte brødform og bag den i cirka 50 til 60 minutter på midterste rille i ovnen.
Hvis du fordeler dejen i to mindre forme, skal bagetiden naturligvis halveres.
Trin 9
Tjek med en tandstik, om kagen er færdig. Lad den køle af i formen og vend den derefter forsigtigt ud. Det er vigtigt at lade den køle helt af, da konsistensen af chokoladekagen er ekstremt blød og luftig, og den ellers kan brække ved vendingen.
Du behøver ikke spise hele kagen med det samme, selvom det kan være tillokkende. Hvis du opbevarer resten af kagen i en lufttæt beholder, vil den bevare sin saftige svampethed, så du kan nyde endnu et stykke de følgende dage.
God bagning!
Kilde: Tag24