Ost er en fast bestanddel på mange menneskers indkøbslister, men få ved, hvordan man opbevarer den korrekt.
Det skriver Express
Mejeriproduktet er bestemt til at blive opbevaret i køleskabet, men selv da kan det være tilbøjeligt til at blive gammelt og muggent.
Kølige, mørke steder
Mens nogle former for skimmelsvamp tilføjer en unik smag til udvalgte ostevarianter, er det frustrerende at opleve, at de vokser uopfordret.
Når det er sagt, har en mejeriekspert hævdet, at det er nemt at holde alt fra cheddar til brie på sit bedste både før og efter det er pakket ud.
"Ost forbliver friskere i længere tid, når den opbevares på kølige, mørke steder, væk fra fugt, men med masser af plads til at trække vejret," sagde en ekspert fra Modern Milkman og tilføjede:
"Forskellige varianter af ost kræver forskellige opbevaringsmetoder, men den bedste måde at opbevare enhver ost på er at pakke den ind og lægge den i dit køleskabs grøntsagsskuffe."
Er det en grøntsag?
Det bør dog ikke opbevares i sin originale plastikemballage eller husholdningsfilm for den sags skyld.
I stedet skal al ost fjernes og byttes til noget lidt mere åndbart. Modern Milkman-bloggeren forklarede:
"Vi anbefaler at tage den ud af emballagen, så snart du kommer hjem. Plastik kan kvæle og ændre smagen af din ost. Det kan også udgøre en risiko for små mængder af mikroplast i din mad.”
Vokspapir er et godt alternativ, men bagepapir ville fungere lige så godt og til en brøkdel af prisen.
Klip bare en del af papiret af og fold det rundt om osten, som om du pakker en gave ind. Osteeksperten foreslog at skifte indpakningen af og til for at bevare et bakteriefrit miljø og "holde din ost friskere i længere tid".
Så lang tid holder det
Papirindpakket ost skal opbevares i køleskabet mellem 5-8C.
Den "mørke, luftige og konsekvent kølige" hylde kendt som grøntsagsskuffen er det perfekte sted for sådanne mejeriprodukter, ifølge Modern Milkman.
Med den rette opbevaring kan holdbarheden af ost strække sig over op til tre måneder for parmesan og seks til otte uger for Cheddar.
Ifølge Alle opskrifter skal Gouda holde sig fire til seks uger efter åbning, blåskimmelost og brie i to til tre uger og frisk mozzarella i seks til otte dage efter åbning.