Når du sætter dig til bords på en restaurant, kan lysten til at prøve noget nyt og spændende af gode grunde være stor.
Dog viser det sig, at der er gode grunde til at tænke sig om, før du vælger fisk fra menukortet på en bestemt ugedag.
Ifølge fødevareeksperter, herunder Dr. Darin Detwiler, tidligere rådgiver for FDA og USDA, og den anerkendte kok og forfatter Anthony Bourdain, indebærer det at bestille fisk på mandage en øget risiko for madforgiftning.
Det skriver Ladbible.
Sådan hænger det sammen
Baggrunden for denne noget overraskende påstand er, at fiskemarkederne ofte holder lukket i weekenden.
Det betyder, at den fisk, der serveres om mandagen, potentielt kan have ligget i køleskabet siden fredagen før.
Detwiler forklarer, at ældre fisk kan undergå kemiske ændringer, der leder til fordærv, hvilket ikke alene påvirker smag og lugt, men også kan øge risikoen for sygdomme.
Anthony Bourdain har i sin bog "Kitchen Confidential" ligeledes advaret mod at bestille fisk på mandage. Han påpeger, at der er en risiko for, at fisk bestilt i weekenden kan ende med at blive serveret flere dage gammel, hvis ikke den er blevet solgt som forventet.
Dette forhold kan resultere i, at gæsterne får serveret fisk, der teknisk set er flere dage for gammel.