Opskrift: Nem og lækker æblekage på rekordtid

Mad og drikke

08/10/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Magnus Møller

Æbler forbliver ubestridt øverst på listen over de mest populære frugtsorter. En hurtig æblekage er en leg for selv uerfarne hobbybagere.

Hvis du fik høstet en hulens masse æbler i i juli og august, er det ikke utænkeligt, at du stadig har nogle stykker i overskud.

Og når temperaturerne falder, dagene bliver kortere, og der generelt er flere og flere gode argumenter for at blive indendøre, er det jo oplagt at bruge de overskydende æbler til at forkæl både dig selv og dine nærmeste: For eksempel med en simpel og lækker æblekage.

Så hav en notesblok klar til at skrive en indkøbsliste, så du er sikker på, du har alt i hjemmet, når du giver dig i kast med en overraskelse til gæsterne eller din bedre halvdel!

Det skal du bruge

  • 0,15 dl rapsolie

  • 100 g sukker

  • 1 pakke vaniljesukker

  • 1 knivspids salt

  • 1 tsk kanel

  • Saft fra 1/2 citron

  • 3 æg

  • 300 g mel

  • 2 tsk bagepulver

  • 5 spsk mælk

  • 6 mellemstore æbler

Sådan gør du

Olie, sukker og vanillesukker blandes i en røreskål med en håndmikser.

Nu blandes mælk, æg, kanel, salt og halvdelen af citronsaften og olien-sukkermassen tilsættes.

Blandingen røres, indtil der dannes en glat dej. Derefter sigtes mel og bagepulver i dejen og blandes godt.

Dejen placeres nu i en smurt springform eller en tærteform.

Æblerne skrælles og skæres i skiver. Resten af citronsaften hældes over æblerne. Hvis du ønsker det, kan du også tilføje rosiner eller nødder.

Nu skal dejen dækkes med æbleskiver i en cirkel og drysses med lidt sukker. Sæt det i ovnen ved 190 grader i cirka 45 minutter, indtil hele herligheden er færdigbagt.

Og hvis du lige vil hjælpe lidt på den dårlige samvittighed over at spise kage på en hverdag, kan du glæde dig over, at æbler indeholder er væld af vitaminer, mineraler og andre gode ting, der kan booste dit immunforsvar, nu hvor influenzasæsonen er skudt i gang, og der er løbende næser og hoste alle vegne.

Kilde: Tag24