Når du kigger ned på oversigten med forskellige drikke på en kaffebar, finder du et hav af varianter af caffe latte. Med karamel, med vanilje, med saltkaramel, med chokolade, med krydret græskar - og med honningkagesmag.
Netop den sidste må siges at være en oplagt juledrik, og faktisk er den ganske simpel at lave derhjemme, så du ikke behøver at betale en mindre formue for den!
Den søde smag af honningkage i kombination med saftig ahornsirup giver denne latte sin afrundede og fulde smag af julesødme, og den er velegnet til både hyggestunder, til at have med på farten eller eventuelt som dessert efter risengrøden.
Serveret med flødeskum og kanel, vil alle glæde sig over denne eksotiske latte i juletiden!
Det skal du bruge
En gryde
En målekande
Et piskeris
2 kopper eller glas
Ingrediensliste til 2 personer.
500 ml mælk eller mælkalternativ
2 tsk ahornsirup
2 espressoshots
2 ½ tsk honningkage krydderi
Piskefløde (til topping)
1 tsk kanel (til topping)
2 små honningkager (til topping)
Sådan gør du
Trin 1
Først varmer du mælken op i en gryde, men uden at bringe den i kog. En temperatur på 70 grader er ideel.
Trin 2
Rør honningkage-krydderiet og ahornsiruppen i mælken med et piskeris. Rør indtil ahornsiruppen er opløst. Pisk blandingen let skummende.
Trin 3
Fyld blandingen i hver kop/glas og hæld et espressoshot i hver.
Trin 4
Top drikken med flødeskum på og pynt med honningkagestykker. Et drys kanel afslutter herligheden
Kilde: Tag24