Får tænderne til at løbe i vand: Overrask alle med denne mælkesnitte-kage

Mad og drikke

09/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Magnus Møller

Hvorfor nøjes med den velkendte lille version, når du kan lave en, der er 30 gange så stor?!

Hvem kan modstå det? To chokoladehalvdele med Creme de la Crème imellem.

Nu kan du lave din egen mælkesnitte-kage med fløde og Mascarpone. Cremen kan også laves med plantebaserede produkter.

Den enorme mælkesnitte, der har mere end tredive gange så meget masse som dem, du kan købe i butikken, kan laves i forskellige versioner for at give en ny smagsoplevelse, så den aldrig bliver kedelig at spise, så hvad venter du på?

Lad os komme i gang!

Det skal du bruge

Dej
  • 5 æg og 1 æggeblomme

  • 80 g sukker

  • 90 g mel (hvede eller spelt)

  • 1 til 2 spiseskefulde kakao

  • 1 teskefuld bagepulver (Hvis du bruger speltmel, skal du bruge dobbelt mængde bagepulver)

Creme med fløde og Mascarpone
  1. 200 g piskefløde

  2. 1 pakke flødeskumstabilisator

  3. 200 g Mascarpone

  4. 2 spiseskefulde honning

  5. 2 spiseskefulde sukker

  6. 1 pakke vaniljesukker

Plantebaseret creme
  • 250 ml vegansk fløde

  • 1 pakke flødeskumstabilisator

  • 1 pakke vegansk friskost (250 g)

  • 1 bæger vegansk Crème fraîche (150 g)

  • 2 spiseskefulde honning

  • 2 spiseskefulde sukker

  • 1 pakke vaniljesukker

Efter bagning skal dejen køle af og deles i to halvdele. Dette kan gøres nemt med en pizzaskærer.

For at kunne transportere Milchschnittenkuchen og opbevare den i køleskabet egner sig et stort bræt eller en bakke, der passer i køleskabet.

Dejen bages på en almindelig bageplade, der måler 30 x 40 centimeter. Du har brug for:

  • Bagepapir (helst ikke genanvendeligt, da det senere vil blive skåret i)

  • En håndmixer (med piskeris)

  • To skåle

Til cremen har du brug for:

  • To skåle (en mindre og en større til at piske fløden eller den plantebaserede flødeskum)

  • En eller to dejskrabere er fremragende til at skrabe dejen og cremen ud af skålene eller til at fordele cremen på dejen

  • Sørg også for at have spiseskeer, teskeer (til smagstest) og en køkkenvægt klar

Sådan gør du

Dejen

Trin 1: Læg bagepapir på en bageplade. Forvarm ovnen til 180 grader (top-/bundvarme).

Trin 2: Bland mel, kakao og bagepulver.

Trin 3: Kom æg, æggeblomme og sukker i en skål og pisk det med en håndmixer i cirka tre til fire minutter, indtil det bliver skummende.

Trin 4: Fold blandingen af mel, bagepulver og kakao forsigtigt ind i æggemassen.

Trin 5: Fordel dejen på bagepapiret på bagepladen og bag den i ovnen i tolv minutter. Tag den derefter ud og lad den køle af.

Trin 6: Når dejen er afkølet, deles den i to halvdele. Dette kan gøres nemt med en pizzaskærer, da du kan skære bagepapiret. Bagepapiret kan senere bruges som bærer for dejen, når den ene halvdel lægges på cremen.

Creme med fløde og Mascarpone

Trin 1: Kom piskefløde og flødeskumstabilisator i en høj beholder eller en stor skål. Pisk fløden stiv med håndmixeren.

Trin 2: I en anden skål blandes Mascarpone, honning, sukker og vaniljesukker.

Trin 3: Til sidst vendes Mascarpone-massen forsigtigt ind i den piskede fløde. Hvis du har brugt en smal beholder til at piske fløden, skal du hælde fløden i en stor skål. Nu kan du tilføje Mascarpone-massen.

Trin 4: Smag cremen for sødme! Tilsæt eventuelt lidt mere sødme til cremen.

Plantebaseret creme

Trin 1: Hæld den veganske fløde i en beholder og tilsæt flødeskumstabilisatoren. Pisk det stift med håndmixeren i nogle minutter.

Trin 2: I en anden skål blandes den veganske friskost og den veganske Crème fraîche med honning, sukker og vaniljesukker.

Trin 3: Til sidst vendes den plantebaserede friskost-masse forsigtigt ind i den luftige veganske fløde.

Trin 4: Smag cremen for sødme! Tilsæt eventuelt lidt mere sødme (sukker eller honning) efter behov.

Sådan samler du den

Trin 1: Læg den ene halvdel af dejen på et stort bræt eller en bakke, der passer i køleskabet. Smør denne halvdel med din valgte creme ved hjælp af en dejskraber.

Trin 2: Tag det bagepapir, hvor den anden halvdel ligger, og læg den ovenpå cremen.

Trin 3: Træk nu forsigtigt bagepapiret væk fra den øverste halvdel af dejen.

Trin 4: Nu skal din gigantiske mælkesnitte hvile i køleskabet i cirka to timer.

3 Variationer

Bananer

Skær to til tre bananer i stykker. Inden du fordeler cremen, kan du placere bananstykkerne på den nederste halvdel af dejen.

Jordbærmarmelade

Når du har fordelt cremen på din Milchschnittenkuchen, kan du lægge et par klatter jordbærmarmelade på toppen.

Chokoladeflager

Hvis du elsker chokolade, kan du tilsætte en pakke chokoladeflager til cremen, røre det kort rundt og derefter fordele det på den nederste halvdel af mælkesnitte-kagen.

Kilde: Tag24