MENY i ny satsning: Allierer sig med Michelin-kok

Mad og drikke

07/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

I første omgang er der kommet en række opskrifter ud af samarbejdet.

Vi holder af mad. Sådan har MENY sagt i snart mange år.

Og kærligheden til mad, gode råvarer og ordentligt håndværk deler supermarkedskæden med michelinkokken Jonathan Berntsen.

Derfor var det oplagt at indlede et samarbejde, som til at begynde med har udmøntet sig i en række inspirerende opskrifter.

I opskrifterne og de tilhørende videoer viser Jonathan Berntsen, hvordan man med ret enkle midler kan få nye smagsoplevelser ud af klassiske retter, som mange af os allerede kender.

”Jeg elsker at være kok, og jeg nyder at se folk spise maden på min restaurant The Samuel. Men hvis man gerne vil nå meget bredere ud og rykke ved den danske madkultur, så er den oplagte samarbejdspartner for mig MENY. Jeg har brugt mange år på at lære mit håndværk, og nu vil jeg gerne dele ud af min viden, så endnu flere kan få glæde af den. Vi skal alle spise hver dag, så hvorfor ikke gøre det til en oplevelse? Med de seks opskrifter viser jeg, hvordan det lille tvist kan gøre en stor forskel for smagen," siger Jonathan Berntsen om det nye samarbejde.

Vil give inspiration videre til danskerne

Kommerciel direktør hos MENY Jesper Gottschalck Bjerring er tilsvarende glad for, at Jonathan Berntsen og MENY har fundet hinanden:

”Mad behøver ikke være noget, der bare skal overstås, og hos MENY vil vi gerne gøre noget for den danske madkultur. Det gør vi bl.a. med vores Danske Madskatte, hvor vi finder lokale, unikke produkter og giver dem plads på hylderne. Men madkultur handler også om, hvordan vi bruger råvarerne. Og der kan Jonathan Berntsen bidrage med noget særligt. De fleste af os har prøvet at koge en pakke tortellini, men når Jonathan viser, hvor enkelt det er selv at lave sin fyldte pasta, er det virkelig inspirerende, og den inspiration vil vi gerne dele med danskerne.” 

MENY bakker samarbejdet op med en større kampagne, som vil kunne ses både online, i MENY-butikkerne og på fysiske placeringer rundt omkring i landet.

Om Jonathan Berntsen

Jonathan Berntsen er køkkenchef og medejer på den 1-stjernede michelinrestaurant, The Samuel, i Hellerup.

I mere end 10 år har han holdt en af de eftertragtede michelinstjerner og er specielt anerkendt for sin sydeuropæiske stil og ligeledes store kærlighed til vin.

Jonathan har mere end 20 års erfaring inden for gastronomien og startede sin rejse i det sydfranske, hvor han dygtiggjorde sig hos nogle af de bedste kokke.

Det giver næsten sig selv, at Jonathan går meget op i gode råvarer og fremragende håndværk. Som kok har han prøvet at spise det meste, men de sydeuropæiske retter vender han altid tilbage til.