Martha Stewarts 15-minutters suppe: Nem, sund og lækker aftensmad på bare et kvarter!

Mad og drikke

20/11/23 | 08:07

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mia R.

Nogen gange må det godt være nemt – og det behøver ikke betyde, at det ikke også kan være smagfuldt og lækkert! Med denne opskrift kan du lynhurtigt trylle et gourmetmåltid frem til enten frokost eller aftensmad. Perfekt til de kolde vintermåneder!

Suppe er en sund og mættende frokostret, og det kunne ikke være nemmere at lave fra bunden med denne opskrift fra Martha Stewart. Hendes 15-minutters linsesuppe opskrift er perfekt til en hurtig og velsmagende frokost.

Nem og tilpasningsvenlig opskrift

Den amerikanske madlavningsekspert Martha Stewart fremhæver, at hendes opskrift er den perfekte "alle-kan-lave-det middag", som nemt kan tilpasses. På hendes hjemmeside deler Martha opskriften, som bruger dåselinser og færdigkøbt grøntsags- eller kyllingebouillon – det er grunden til, at den er så hurtig at lave.

Ingredienser til lynhurtig linsesuppe

- En teskefuld ekstra jomfru olivenolie

- En halv lille løg

- En gulerod

- Et stængel bladselleri

- Et fed hvidløg

- Groft salt og friskkværnet peber

- 410 ml grøntsags- eller kyllingebouillon

- En dåse kogte linser, skyllet og drænet

- To teskefulde rødvinseddike

Sådan tilbereder du suppen

Start med at forberede basen til suppen ved at finthakke løget, guleroden og bladselleriet og derefter hakke hvidløget. Tilsæt disse til en stor gryde på medium varme med et skvæt olie, efterfulgt af lidt salt og peber. Lad det koge i fem minutter under omrøring.

Opløs bouillonterningen i vand, hvis det er nødvendigt, eller tilsæt den færdige bouillonvæske til gryden, og bring den i kog. Kog i fem minutter, før du tilføjer linserne, og fortsæt med at koge, indtil suppen tykner let, hvilket bør tage tre til fem minutter.

Rør rødvinseddiken i, og smag til med mere salt og peber. Da linser generelt er milde i smagen, påpeger Martha, at det er vigtigt at være generøs med krydderierne.

Byg smagen op

Martha hævder, at en "smagfuld bouillon" og aromatiske ingredienser som løg, hvidløg og tørrede urter også er værd at integrere i retten for at opbygge smagen. Med denne enkle tilgang kan en nærende og velsmagende suppe tilberedes på meget kort tid.

Gør suppen ekstra lækker ved at toppe den med fx parmesan, sprød bacon eller babyspinat og friske urter.

Perfekt til en travl hverdag

Denne opskrift er ideel for travle hverdage, hvor man ønsker en hurtig, sund og mættende frokost. Med sin enkle tilberedningsmetode og alsidige ingredienser er Marthas linsesuppe et fantastisk eksempel på, hvordan man kan lave velsmagende og næringsrige retter uden at bruge timevis i køkkenet.

Kilde: Express