Mange glemmer at registrere sig: Disse danskere kan få besøg af Fødevarestyrelsen

Mad og drikke

07/07/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Faktisk gør Fødevarestyrelsen klar til en støre omgang kontroller.

​​Uanset, om forbrugerne køber deres æg i et supermarked eller af naboen, skal æggene være sikre at spise.

Men mange er ikke klar over, at selv salg af mindre mængder æg, fjerkrækød, kaninkød eller rå mælk kræver, at man registrerer sig som fødevarevirksomhed i Fødevarestyrelsen.

Det gælder både, hvis man leverer direkte til forbrugeren, til en lokal detailvirksomhed eller til sit eget lille, lokale ægpakkeri.

Omfattet af stikprøvekontrol

At være registreret hos Fødevarestyrelsen betyder, at man er omfattet af Fødevarestyrelsens stikprøvekontrol af f.eks. hygiejne- og salmonellaregler, og at man kan få vejledning og hjælp til at forstå og overholde reglerne, siger kontorchef i Fødevarestyrelsen Bente Holst:

"Vi tror ikke, at nogen ønsker at sælge æg, kød eller mælk, som forbrugerne bliver syge af. Derfor forsøger vi nu at få information om reglerne ud til så mange små leverandører som muligt, inden kontrolkampagnen går i gang. Så kan de nå at registrere sig. Det tager kun fem minutter på vores hjemmeside."

Søsætter kampagne

Derfor kører Fødevarestyrelsen fra september til og med december ud til producenter langs vejene for at kontrollere, om de har papirerne i orden og styr på, at deres fødevarer er sikre at spise for forbrugerne.

Fødevarestyrelsen vil blandt andet vejlede om og kontrollere korrekt registrering, hygiejne, sporbarhed og regler om salmonella.

Læs mere om reglerne for salg af æg, kød og mælk.