Madekspert afslører sit trick: Sådan får hun perfekte kartoffelbåde

Mad og drikke

10/04/2025

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Lukas Andreas

Mange begår ifølge eksperten samme fejl, når de laver kartoffelbåde i ovnen.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

De passer godt til hverdag og til fredagens bøf, og så er de nemme at lave.

Men flere madentusiaster glemmer en af de vigtigste ting, når de laver kartoffelbåde.

For selv en enkel ret som ovnbagte kartoffelbåde kræver præcision og omtanke, hvis resultatet skal være perfekt sprødt udenpå og blødt indeni.

Den mest almindelige fejl, som mange begår når de laver kartoffelbåde, handler om, hvordan olien bruges.

Sådan lyder det fra Gunilla von Heland, madskaber og ekspert hos Expressens Alt om Mad, handler det om at fordele olien rigtigt.

"Det er vigtigt at blande kartoffelbådene med olien og eventuelle krydderier grundigt. Du kan enten blande det i en stor skål, eller du kan dryppe det over og blande det direkte på bagepladen," siger hun.

Netop måden, hvorpå man blander kartoflerne, er med til at sikre, at alle stykker får en ensartet overflade og bliver bagt jævnt.

En anden væsentlig detalje er brugen af bagepapir, som mindsker risikoen for, at kartoflerne brænder fast i ovnen. Kartofler har et naturligt højt stivelsesindhold, hvilket øger risikoen for, at de sætter sig fast – særligt hvis man springer bagepapiret over.

Ovntemperaturen bør holdes omkring 200 grader, uanset om man bruger varmluft eller over-/undervarme.

Madskaberen vil til sine egne kartofler typisk bruge rosmarin og timian til at krydre, men det er naturligvis frit for at kombinere lige de krydderier, man lyster.