Laver du denne fejl? Sådan skal du opbevare bananer for, at de holder længst

Mad og drikke

25/07/2023

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Skrevet af Kathrine Frich

Bananer er en af de frugter der hurtigt kan blive brune og bløde.

Nogle gange føles det, som om du lige har købt din friske frugt, og du allerede smider den ud - hvilket kan være virkelig irriterende, og det føles som om du smider penge i afløbet.

Det skriver Mirror

Frugt som f.eks. bananer kan blive dårlige meget hurtigt, men i stedet for at vente på, at de bliver brune og bløde, er der et opbevaringshack, du kan bruge til at få dem til at holde i op til 15 dage - og det er seriøst nemt.

Laver en test 

I stedet for at bruge husholdningsfilm, som siges at være nyttigt, når du pakker stilkene ind, har folk på tværs af sociale medier også anbefalet at bruge 'vand'-metoden - hvilket uden tvivl er meget nemmere og hurtigere.

Ved at prøve hacket for sig selv sagde @that40yearoldguy, at han aldrig havde lavet "en ugelang test", men han ville prøve et bananhack "for at se, om de forbliver friske længere."

Han forklarede, at han havde seks bananer, og han puttede tre bananer i vandet, placerede dem, så stilkene var helt nedsænket i væsken - og så lod han de tre andre bare sidde der uden nogen form for indblanding. 

Kommer tilbage 12 dage senere

I videoen forklarede, han at han ville "komme tilbage om en uge eller deromkring for at se, hvordan de ser ud."

Efter 12 dage kom han tilbage til bananerne for at tjekke dem, og bemærkede, at de bananer, der var blevet efterladt uden vandet, faldt fra hinanden og var gennemblødte - endda faldt på gulvet, da han fik fat i dem. Hvorimod den anden flok var fuldstændig intakt.

"Se, hvor skrumpet det her er", kommenterede han, mens han holdt stænglerne på de bananer, der ikke havde haft stilken i vandet. "Det ser ud til, at det kan hjælpe lidt", trak han på skuldrene.

Andre muligheder

The Express rapporterede, at læseren kontaktede dem og delte vandtipset og skrev:

"En enkel og billigere måde at få bananer til at holde længere på er at dyppe stilkenden i vand. Vores holder i 10 til 14 dage, når de opbevares sådan. I stedet for de tre eller fire dage i en frugtskål alene eller på en banankrog."

Der kan selvfølgelig også bruges husholdningsfilm. En måde at opbevare bananer på for at bremse modningsprocessen er ved at vikle husholdningsfilm rundt om stilkene for at fange ethylengassen, og den mest effektive metode er at pakke stænglerne på individuelle bananer i stedet for at pakke alle stilkene sammen.

Ved at pakke disse enkelte stængler ind, er der færre steder, hvor ethylengassen kan sive ud, fordi stænglerne er dækket – og det betyder, at bananerne modnes langsommere.