Kræver stort set ingen indsats: Sådan rengør du nemmest din airfryer

Mad og drikke

06/11/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

En airfryer er efterhånden en fast bestanddel i mange hjem, men de er nødt til at blive rengøret regelmæssigt for at fungere ordentligt. Derfor deler en ekspert her sit trick til det.

Mange tror, at rengøring af en airfryer vil være nemt, da de tilbereder mad uden særlig meget olie.

Dog er det ikke altid tilfældet, da airfryeren stadig producerer fedt eller olie, der sætter sig i de mange kroge i airfryeren.

Derfor bør du rengøre dem ofte og på den rigtige og selvfølgelig letteste metode.

På Mrs Hinchs Facebook side blev det delt, hvordan du børe gøre.

Delte billede af sin airfryer

Louise Dolan, der delte billeder, skrev sit spørgsmål: "Idéer er meget velkomne. Hvordan renser jeg denne airfryer? Jeg har udskudt det ret længe. Jeg ønsker ikke at ødelægge non-stick. Jeg har prøvet: at komme i en opvaskemaskine, bruge opvaskemiddel, albuefedt, Bar Keepers Friend og Magic viskelæder.”

Men hvis fedt efterlades i en airfryer i et stykke tid, kan det dog være et mareridt at rengøre.

Gruppens medlemmer fortæller dog, hvordan det kan gøres uden at skrubbe.

Kogende vand og den hemmelige ingrediens

Et medlem, Siobhan Stewart fortæller: "Min airfryer var dækket af hårde fedtede pletter, og jeg brugte en opvasketablet, og den løftede snavset uden at skrubbe. Det var virkelig en åbenbaring for mig. Du skal bare putte en opvasketablet i, med kogende vand og lade den sidde i fem minutter. Jeg gjorde det i dag. Og den kom dejlig ren ud.

Jenny Trevan var enig: "Sæt den i blød i et par minutter med en opvasketablet. Snavset vil bare glide af. Det samme gælder for ovnreoler."

Lucy Horton sagde: "Kogende vand og en opvasketablet. Lad det stå et stykke tid, og det tørrer bogstaveligt talt rent."

Susan Newberry skrev: "Kogende vand og en opvasketablet, lad stå i fem til 10 minutter, og tør derefter snavset væk. Snavset skal bare vaskes væk.”