Agurker er sunde og kaloriefattige. 100 gram agurker indeholder for eksempel kun 12 kalorier! Derfor er de også kendt som "slankemad".
Udover vand indeholder agurker imidlertid også mange næringsstoffer. De fleste af de såkaldte "sekundære plantestoffer", det vil sige vitaminer og mineraler, findes i skallen. Så vælg helst usprøjtede økologiske agurker, der ikke behøver at blive skrællet, når du køber agurker.
Agurker kan tilberedes på mange måder - som salat, i tzatziki eller skiver på en sandwich. Men du kan også lave en uimodståeligt lækker, kold agurkesuppe, så agurken får lov til at stå i front for smagsoplevelsen!
Det skal du bruge
For at tilberede den kolde agurkesuppe skal du bruge følgende køkkenredskaber:
en kokkekniv
et skærebræt
en gryde
en stavblender
Ingredienslisten er heldigvis både simpel, og de enkelte ting kan findes i stort set alle dagligvarebutikker:
2 agurker
1 bundt dild
1 fed hvidløg
2 forårsløg
250 g yoghurt
250 ml grøntsagsbouillon
1/2 citron
spidskommen, salt og peber
Sådan gør du
Tilberedningen har kun fire trin, så det er lige til at overskue!
Trin 1
Skyl agurkerne og skær en tredjedel af en agurk af og sæt den til side til pynt. Skær resten af agurken i stykker. Skyl og skær forårsløgene. Skyl dilden og skær stilke af. Sæt også lidt dild til side. Skræl hvidløgsfeddet og pres saften ud af den halve citron.
Trin 2
Blend agurkestykker, forårsløg og dild sammen med den kolde grøntsagsbouillon, yoghurt, hvidløg og citronsaft i en gryde, og blend det hele fint. Smag suppen til med spidskommen, salt og peber.
Trin 3
Dæk suppen til med låg og lad den trække i køleskabet i cirka to timer.
Trin 4
Skær den resterende tredjedel af agurken i tynde skiver. Pynt suppen med agurkeskiver og dild.
Og det er sådan set det!
Variationsmuligheder
Når du først har prøvet den lækre suppe et par gange, kan du jo passende overveje, om du vil variere den lidt.
Fremgangsmåden er som udgangspunkt den samme, men nogle små ændringer kan gøre en stor forskel for den samlede oplevelse!
Variation: Pynt den kolde agurkesuppe med hakkede valnødder eller pinjekerner.
Variation: Den kolde agurkesuppe smager fremragende med rejer eller gravad laks.
Variation: Server den kolde agurkesuppe med ristet brød, der er gnubbet med hvidløg og olivenolie.
Variation: Du kan også forfine den kolde agurkesuppe med avocado. Tilføj blot nogle stykker avocado til blandingen i gryden.
Variation: For en fyldigere smag kan du vælge at bruge fløde-yoghurt, kærnemælk eller creme fraiche. Den kaloriefattigste variant er selvfølgelig fedtfattig yoghurt.
Kilde: Tag24