Kanelsnegle på 15 minutter med en simpel dej

Mad og drikke

17/11/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Maria K.

Prøv denne hurtige og enkle opskrift på kanelsnegle og imponer både familie og venner.

Kanelsnegle er en vinterfavorit, men de kan være tidskrævende at lave. 

Opskriften indebærer normalt en dej med gær, der skal hæve, og derudover skal fyldet og glasuren også forberedes. 

Får man ingredienserne forkert, kan teksturen i sneglen blive ødelagt, og hvis de ikke er bløde og luftige, rammer de bare ikke plet. 

Der er ikke meget, der slår nybagte kanelsnegle efter en lang dag – særligt når de serveres med en kop te.  

En opskrift er gået viralt på Facebook, efter madbloggeren Fitwaffle delte en video skriver Ekspress.co.uk. Eloise viste metoden, hvor dejen kun kræver to ingredienser og kan laves på 30 minutter fra start til slut. 

Ingredienser:

Opskriften giver fem små kanelsnegle. 

Dej:

  • 180 g græsk yoghurt

  • 150 g selvhævende mel (du kan lave det selv af mel, bagepulver og salt)

 Fyld:

  • 30 g smør, smeltet 

  • 3 spsk lyst rørsukker 

  • 1 tsk kanel 

Glasur:

  • 6 spsk flormelis 

  • 4 tsk mælk (valgfri type) 

Fremgangsmåde:

Dejen:

Bland græsk yoghurt og selvhævende mel sammen. Når det er godt blandet, form dejen til en kugle og rul den derefter ud til en rektangulær form. 

Fyldet:

Bland det smeltede smør, sukker og kanel sammen, så det bliver til en kornet masse. Smør denne blanding ud over den udrullede dej. 

Rul og skær:

Rul dejen forsigtigt sammen til en tæt rulle. Vær blid, så dejen ikke går i stykker. Skær enderne af, og del rullen i fem lige store stykker. 

Læg dem i et fad og bag dem i ovnen ved 160 °C (varmluft) i 15 minutter, eller indtil de er let gyldne. 

Tips: Server de færdigbagte kanelsnegle lune og nyd dem med glasur og en varm drik – perfekt til en hyggelig vinterdag.