Aaaahh, medister.
For nogle er det en ligegyldighed, nogle bryder sig ikke om det, men for mange er det en sand klassiker, som man ikke kan forestille sig at leve uden i december.
Men selvom traditioner per definition er de samme hvert år, kan du jo godt eksperimentere med, hvordan du tilbereder din julespise - og med airfryerens stigende popularitet er det oplagt at forsøge sig med at lave medister i den.
For du kan sagtens tilberede medisteren i airfryeren. Du skal bare vide, hvad du skal være opmærksom på.
Tid afhængig af tykkelse
Ifølge gastrofun.dk er det første, du skal tænke over, at tilberedningstiden kommer an på tykkelsen af medisteren.
Her findes der desværre ikke noget facit, men som udgangspunkt skal en medister have 20-25 minutter.
Du bør også starte med at prikke hul i medisteren med en gaffel, da det forhindrer, at pælsen sprænger under tilberedningen. Derudover sikrer det også en mere jævn tilberedning.
Sådan gør du
Start med at forvarme din airfryer på 180 grader celcius.
Derefter lægger du medisteren i kurven, gerne hel, hvis der er plads til det, og ellers kan du dele den op i mindre stykker. Du skal sikre dig, at der er god plads til at lade luften cirkulere i kurven, da det er med til at sikre en sprød overflade.
Efter 10 minutter åbner du airfryeren og vender pølsen forsigtigt. Giv den yderligere 10 minutter og skær den så eventuelt igennem for at tjekke, at den er helt gennemstegt.
Lad pølsen hvile i airfryeren et par minutter, inden du serverer den.
Ingen fedtstof
Medisterpølse indeholder naturligt fedt. Det bliver frigivet under stegningen, så derfor behøver du ikke sørge for ekstra fedtstof i airfryeren.
Derudover kan du også godt bruge frossen medister til denne opskrift. Det er dog en god idé at lade den tø op, før du begynder tilberedningen