Det er snart juletid, og det betyder masser af mad på bordet!
Men selvom man er mange til julefrokost eller julemiddag, så er det jo ikke sikkert, man får spist helt op - i hvert fald ikke af alle de forskellige godter.
Så er det jo heldigt, at køleskabet er opfundet, så man kan gemme maden og spise den igen den følgende dag.
Men det er vigtigt at vide, hvordan du skal opbevare de rester, du gemmer. Det er nemlig ikke lige meget, hvad du bruger til at dække den.
Rødkål og andre sure madvarer må du for eksempel aldrig dække til med sølvpapir - maden kan nemlig opløse stanniol!
Det skriver Fødevarestyrelsen i et opslag på Facebook. Artiklen fortsætter længere nede.
Helt konkret skriver Fødevarestyrelsen:
"LÆG IKKE SØLVPAPIR OVER RØDKÅLEN
Sure fødevarer kan opløse aluminiumsfolie (sølvpapir).
Aluminium fra stanniol kan være et problem for din sundhed, hvis det ophober sig i kroppen over længere tid. Derfor er det ikke en god idé at putte sølvpapir over julens rester af rødkål, syltede rødbeder eller syltede agurker.
Sure fødevarer opbevares bedst i glas (ikke krystalglas), porcelæn eller plastskåle dækket med fx plastfilm eller -låg.
Hvis du vil ovnbage små pakker med kød, fisk eller grøntsager – med fx citronskiver og tomat – er det bedst at bruge stegeposer eller bagepapir i stedet for aluminiumsfolie.
Du gør også miljøet en tjeneste, hvis du fravælger stanniol."
Lagde du mærke til det, der stod i tredje linje? Aluminiummen bliver simpelthen ophobet i kroppen, fordi maden har opløst stanniolen!
Jeg tror da nok lige, jeg finder nogle skåle frem og lægger sølvpapiret lidt væk, indtil jeg har fået helt styr på, om der er andre slags madvarer, der kan opløse alumminium.