Monica Matheny, madlavningsekspert og grundlægger af The Yummy Life, delte, at hun havde svært ved at holde sine løg og hvidløg friske, selvom hun placerede dem i en køkkenskuffe, og de begyndte at blive "rådne, mugne eller spirende" før tiden.
Imidlertid har Monica delt, at hendes mor viste hende et familietip til at holde produkter friske: "For et par måneder siden kom min mor (også kendt som Grammy) til undsætning. Sidste gang jeg besøgte hende, viste hun mig, hvordan hun begyndte at opbevare sine løg, hvidløg og skalotteløg."
Monica fortsatte: "Hun roste, hvordan det at lægge dem i en almindelig papirspose, der er blevet prikket med huller, kan forlænge deres levetid i måneder. Ærligt? Jeg var skeptisk. Men min mor havde sjældent eller næsten aldrig taget fejl før, så jeg besluttede at prøve det."
Og hun sagde yderligere, at hun havde "lært lektien: lyt altid til din mor. Tilsyneladende tillader de prikkede papirposer lige nok luftcirkulation til at bevare disse grøntsager i en forlænget periode. Hvem vidste det?"
For at opbevare løg og hvidløg korrekt, skal du bruge en brun papirpose, en hulleprikker, markør og papirclips. Sørg for, at dine løg og hvidløg er faste og uden skader, da de er mere tilbøjelige til at holde sig friske.
Til at begynde med så fold papirposen og lav huller langs kanten. Monica skrev: "Sådan viste Grammy mig at gøre det (og husk, at hun aldrig tager fejl). Fold posen på langs, prik langs den ene kant; du kommer til at prikke gennem flere lag."
Derefter skal du ifølge Monica "vende den foldede pose om og prikke langs den anden kant; cirka en tomme mellem prikkerne (det behøver ikke at være perfekt)."
Fyld posen halvt med løg og hvidløg. Mærk den med markøren og brug derefter papirclips øverst for at holde den på plads.
Monica skrev: "Hvor let er det? Jeg bruger flere gule løg end noget andet og køber dem i større mængder; så jeg har mere end én prikket pose til at holde dem alle sammen. Poserne kan genbruges igen og igen, indtil de slides op."
Når du opbevarer dine løg og hvidløg, skal du sørge for, at de opbevares et mørkt og køligt sted, der ikke er overfyldt, da de vil have brug for masser af luftcirkulation: "Luften skal cirkulere rundt om poserne - det er hele pointen med at lave hullerne."
Opbevar ikke løg eller hvidløg ved siden af kartofler, da kartofler producerer ethylen, et væksthormon, der får grøntsager til at modne hurtigere, hvilket både hvidløg og løg er følsomme overfor.
Monica skrev: "Kartofler og løg bør ikke opbevares sammen. De udskiller gasser, der fremskynder fordærv af hinanden."
Kilde: Express