Sommerens helt store forfriskning: Hjemmelavet limonade

Mad og drikke

10/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Magnus Møller

Sommer, varme og sol. Når varmen sniger sig over de 25 grader, er en forfriskning altid godt. Et perfekt eksempel på en god forfriskning er limonade. Men man behøver ikke købe det: Du kan nemt lave en forfriskende citronvand derhjemme med meget få ingredienser.

En kold limonade er et sandt vidundermiddel, men du behøver ikke købe det: Den forfriskende drik kan laves hurtigt og nemt derhjemme!

Den hjemmelavede limonade er, i modsætning til den traditionelle limonade fra supermarkedet, fri for smagsforstærkere og skjulte ingredienser.

Fra en sukkerfattig version til lækre variationer. Der er der ingen grænser for kreativiteten ved tilberedningen. Nu viser Pensionist.dk dig den perfekte grundopskrift, og så kan du selv variere, så du får den helt perfekte opskrift til dig selv.

For at lave en citronvand skal vi bruge en citronsirup som fundament.

Du kan selv bestemme, hvor intens smagen skal være, afhængigt af hvor meget du blander din sirup op med vand.

Du skal bruge følgende ingredienser:

  • 400 ml vand

  • 4-5 citroner (økologisk anbefales)

  • 150 - 200 g sukker

  • Vand til at fortynde siruppen (med eller uden brus)

Du skal også finde en gryde og en ske samt en ren flaske til at hælde siruppen i. Denne mængde rækker til cirka fem til otte liter citronvand, afhængigt af den dosering, du foretrækker.

Sådan tilbereder du din limonade

Trin 1: Skyl citronerne grundigt under varmt vand. Skræl tre citroner og pres saften ud af dem.

Trin 2: Tilsæt sukker og 400 ml vand sammen med citronskallerne i en gryde og varm det op, indtil det koger. Lad det koge i fem minutter og afkøl derefter.

Trin 3: Si den afkølede sirup for at adskille den fra citronskallerne og bland den til sidst med den pressede citronsaft. Hæld det derefter i en ren flaske og opbevar det i køleskabet.

Trin 4: For at lave limonaden tager man nu mineralvand med eller uden brus, afhængigt af personlige præferencer, og blander det med den ønskede mængde sirup i en kande. Jo mere sirup der blandes med samme mængde vand, jo sødere bliver limonaden.

Trin 5: Nu kan du skylle resten af citronerne, skære dem i skiver og putte dem i limonaden. Så har du den helt rigtige sommerforfriskning.

Citronsiruppen kan holde sig på køl i flere måneder.

Vil du have en endnu mere lækker forfriskning? Så prøv disse tips.

Tip 1: Hvis du vil undgå sukker i din limonade, kan du bruge honning, stevia eller agavesirup. Det kan sagtens bruges til at søde limonaden.

Tip 2: For det ekstra touch kan citronvand kombineres med forskellige urter. Har du nogensinde prøvet citronvand med mynte, basilikum eller rosmarin? Det smager så lækkert!

Tip 3: Det er ikke kun urter, der giver citronvand en særlig smag. Også andre ingredienser kan gøre grundopskriften mere alsidig.

Prøv at kombinere forskellige bær eller endda ingefær. Du kan også bare tilsætte din yndlingsfrugt til limonaden og opdage en helt ny smag!