Her skal du opbevare dine løg for at få dem til at holde længere - og det er ikke i køleskabet

Mad og drikke

28/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Løg er en vigtig del af de fleste retter.

Løg er utroligt alsidige og er en nøgleingrediens i mange opskrifter, så de skal opbevares korrekt for at sikre, at de holder deres maksimale holdbarhed.

Det skriver Express

De talte med Sarah Taylor, fødevaresikkerhedsekspert hos High Speed ​​Training om de bedste opbevaringssteder for forskellige fødevarer.

Ikke i køleskabet

Når det kommer til løg, sagde hun:

“Løg er en fast bestanddel af mange madretter og er altid nyttige at have i huset. Af denne grund er det en fordel at beholde dem så længe som muligt for at undgå unødvendige ekstra køb."

Hvad angår det bedste sted at opbevare løg, afslørede Sarah: "Løg opbevares bedst på et tørt, mørkt sted, såsom et skab eller en skuffe."

Men der er andre steder, de kan opbevares, forklarede hun:

”En mulighed er at opbevare dem i et par ubrugte strømpebukser. Du skal blot skære benene af og tilføje et løg til foden, før du binder en knude og tilføjer endnu et løg over dette. Du kan derefter hænge disse op i det valgte tørre, mørke rum og blot løsne knuden for at hente et løg." fortæller hun og fortsætter:

"Alternativt, hvis dine løg kommer i en rød netsæk, kan du hænge dette op. Løg, der holdes under de korrekte forhold, kan holde sig i flere måneder. Hvis du er begrænset i dit valg af tilgængelige mørke pletter, kan løg opbevares i en skål på bordpladen, men bør fjernes fra deres plastikemballage for at hjælpe luften med at cirkulere omkring dem."

Ikke sammen med andre grøntsager

Det er dog vigtigt ikke at opbevare løgene i nærheden af kartofler.

"Løg bør heller ikke opbevares i nærheden af ​​andre genstande af frugt eller grøntsager, såsom kartofler. Det skyldes, at mange frugter og grøntsager, som løg og kartofler, afgiver gasser, når de modnes. At opbevare modningsprodukter sammen vil få dem til at modne og rådne meget hurtigere, end hvis du opbevarer dem separat,” fortsatte Sarah.

Du bør også undgå at opbevare hele løg i køleskabet. Dette skyldes, at løg absorberer fugten omkring dem, så ved at opbevare dem i køleskabet risikerer du, at de bliver bløde og grødede, mens opbevaring et køligt, mørkt sted sikrer, at de er sprøde og friske.

“Hakkede løg kan dog sikkert opbevares i køleskabet. For at gøre dette skal du hakke dem og lægge løget i en frysepose. Hvis du bruger dem i den nærmeste fremtid, kan de opbevares i køleskabet, eller de kan også fryses i længere tid. "Med de optimale opbevaringsbetingelser kan løg holde 6 måneder eller mere, selvom produkter er bedre, når de er friskere, så prøv at bruge dem inden for en måned," sagde Sarah.