Har du lagt mærke til det? Arla bekræfter, de har fortyndet storsællert

Mad og drikke

20/03/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det er ikke noget, mejerigiganten ligefrem har skiltet med.

Nogle kan ikke leve uden, andre ser det som lidt ekstra selvforkælelse.

Nogle ser det som det eneste rigtige til stegning, andre bruger det kun, hvis der skal en særlig smag til.

Uanset dit forhold til smør, er der i hvert fald en ting, der er sikker: Vi danskere bruger ufattelige mængder af det hvert år!

Faktisk køber vi, ifølge tal fra Arla, hele 3,7 millioner pakker smør alene i december måned - og selvom det er årets klart højeste tal, siger det noget om, hvor meget vi faktisk køber i løbet af året.

Men du har måske tænkt over, at der er sket noget med af danskernes favoritter, Kærgården, når du har smurt den på dit brød eller brugt den i madlavningen.

Hvis du har bemærket det, har du højst sandsynligt meget veludviklede smagsløg: For du har nemlig helt ret!

Det er imidlertid ikke noget, Arla ligefrem skilter med.

Det er blevet fortyndet

I efteråret kom der nemlig en ændring til opskriften på den populære smørelse. Fedtindholdet faldt fra 72 procent til 70 procent, men det skyldtes ikke, at man fra Arlas side tænkte mere over danskernes fedtindtag.

Det er i stedet et spørgsmål om, at opskriften er blevet fortyndet med vand.

Over for Se & Hør bekræfter Arlas pressechef, Jesper Skovlund, at man helt konkret har taget noget af rapsolien ud af opskriften og i stedet erstattet den del med vand.

Årsagen er, at Arla oplevede, at Kærgården blev meget blød, hvis den stod ude i et stykke tid og altså ikke var på køl.

Den nye opskrift skulle så komme det problem til livs.