Halvdelen af os gør det forkert: Sådan skal du opbevare ketchup og mayonnaise

Mad og drikke

19/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Katrine Lykke

Skal ketchup og mayonnaise opbevares i køleskabet, på køkkenbordet eller i et køligt skab? Mange opbevarer disse fødevarer forkert.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Der er intet, der kan løfte oplevelsen af en sandwich eller burger eller anden ret som ketchup eller mayonnaise.

Ja ja, smagen må selvfølgelig ikke overdøve den egentlige smag af retten, men hvis man lavede en undersøgelse blandt danskerne, er jeg sikker på, at 9 ud af 10 mener, for eksempel pølser og ketchup går hånd i hånd.

Uanset ens holdning til ketchup og mayonnaise, er det nok de færreste, der ligefrem protesterer over at have det stående på bordet under middagen, men når der så skal tages af brodet, kan der hurtigt opstår diskussioner - for hvor skal ketchup og mayonnaise opbevares, når det ikke skal bruges under spisning?

Det er et spørgsmål, som gentagne gange er blevet debatteret, men nu kommer køkkenchef Anna Williams med en endelig dom.

Det skriver Express.

I køleskab, køkkenskab eller på køkkenbordet?

Ifølge eksperten kan ketchup og mayonnaise opbevares i et køligt skab indtil åbning, men når de først er åbnet, skal de altid opbevares i køleskabet med låg på.

I de små hjem er det dog ikke altid, disse anvisninger bliver fulgt.

I en engelsk undersøgelse er det kun 44 procent, der opbevarer deres ketchupflasker i køleskabet, mens hele 51 procent opbevarer tilbehøret i et almindeligt køkkenskab. 

Det går dog lidt bedre med mayonnaisen, hvor 71 procent hævder, at den har en fast plads i køleskabet.

Faktisk har Olivia Lennon fra Heinz Tomato Ketchup fortalt til Express, at der kun er et rigtigt svar, og det er, at ketchup hører til i køleskabet.

"Selvom vi er klar over, at mange Heinz Tomat Ketchup-fans har opbevaret deres ketchup i skabet, anbefaler vi afkøling efter åbning. Dette er den bedste måde at bevare den lækre syrlige smag af vores Heinz Tomat Ketchup, som du kender og elsker," forklarer eksperten uddybende.

Hader kold ketchup

Da denne undersøgelse blev delt på Twitter, var der mange reaktioner.

@AmandaJDee afslører, at hun opbevarer sin ketchup i skabet, "da jeg hader kold ketchup på varm mad”.

Det problem har en anden bruger en løsning på. Hun anbefaler, at man husker at tage flasken frem i god tid, inden man skal spise, så den når at blive tempereret inden brug.