Gør skinnet på kyllingen ekstra sprødt: Gør dette, før du tilbereder den

Mad og drikke

27/07/2024

Foto: Foto: Pexels @HarryDona
Foto: Foto: Pexels @HarryDona

Skrevet af J. Bøgen

Det kan virkelig gøre en forskel!

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Kylling er en sikker vinder næsten hver gang, man får gæster, eller for den sags skyld bare til en hyggelig aften med familien.

Det velsmagende fjerkræ har da også mange fantastiske tilberedningsmuligheder, men en ting er der mange, der kæmper med.

For hvordan får man skinnet til at blive lækkert og sprødt, så det virkelig knaser, når man tygger i det?

Der findes faktisk et simpelt trick, der kan fremkalde netop den effekt. Teknikken er inspirereret af asiatiske teknikker, og det går ud på at hælde kogende vand over kyllingen.

Når du gør det, begynder huden på kyllingen den øjeblikkeligt at krympe, trække sig tilbage og blive langt tyndere og gennemsigtigt.

Det skyldes det såkaldte subkutane fedt, der afgives mellem huden og kødet. Det er det samme som konkurrerende BBQ-folk gør, når de vender kyllingeskindet nedad på grillen.

Krydning af kylling

Kyllingen skal tørres i saltlage med 1-2 vægtprocent salt i køleskabet natten over. Det hjælper gevaldigt med at få kyllingen til at smage ekstra lækkert.

Samtidig udtørrer det huden på kyllingen en smule, hvilket gør kyllingeskindet endnu sprødere end ellers.

Efter du har hældt kogende vand over, krydder du det så normalt med salt, peber, paprika m.m. Og derefter tager du det ind i ovnen.

Stegning

Denne metode er blot et ekstra lille skridt, der hjælper huden på din kylling med at blive virkelig sprødt og brunt, men ellers påvirker det ikke rigtig kokken.

Og det fungerer godt med enhver tilberedningsmetode: grillning, stegning, sous vide osv.

Når du skal stege den, skal du lægge den i en pande og stege den ved 200 grader, indtil den når en kernetemperatur på minimum 75 grader celsius og mellem 75-79 grader.

Det er også muligt at lave dem i din airfryer. Her skal du gøre det ved 200 grader i tyve minutter, så har du lækkert og helt sprødt kyllingeskind.