Gør havregrøden endnu bedre: Prøv at tilføje denne ingrediens

Mad og drikke

29/09/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Hvis du vil gøre din havregrød en tand bedre, er der især én ingrediens, der bør tilføjes til den.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Der er mange danskere, der er vilde med havregrød, og der findes mange tips til at lave den perfekte havregrød. Hos det finske medie MTV Uutisets er der tidligere blevet givet råd om, hvordan man får det bedste ud af traditionelle havregryn. 

For at gøre havregrøden så næringsrig som muligt, kan man tilsætte sunde ingredienser som bær eller nødder. Om efteråret må æbler siges at være en uundværlig tilføjelse til din grød.

Sådan bruger du æbler i din havregrød

Dette efterår har mange danskeres haver bugnet af æbler, som er blevet brugt til blandt andet tærter og saft. Æbler passer også perfekt til havregrøden om morgenen.

Der er flere måder at lave en sådan havregrød på. En mulighed er at stege æbletern på en pande, krydre dem med for eksempel kanel og honning og derefter tilføje dem til grøden.  Man kan også rive æblerne direkte ned i grøden og lade det hele simre roligt, indtil det er færdigt.

Hvis du allerede har lavet æblesaft, kan du bruge den som væske til havregrøden og toppe morgenmaden med friske eller stegte æblestykker.

Bagte æbler med havregrød

Arja Elina Laine har tidligere delt en opskrift på havregrød med æble hos det finske medie Myllyn Parhaas. Denne opskrift er perfekt til en morgenmad, der godt må tage lidt tid at lave.

Ingredienser:

  • 6 dl havregryn  

  • 1,5 l mælk (eller vand)  

  • 2-4 spsk honning  

  • 1 tsk salt  

  • 4 æbler i tern  

Fremgangsmåde:

Læg halvdelen af havregrynene i et smurt, stort ovnfast fad, tilsæt æbletern og honning, og dæk med resten af havregrynene. Hæld mælk (eller vand) over og krydr med salt, hvis ønsket.

Bag grøden på nederste rille i en 175-graders ovn i 1-1,5 time eller ved lavere temperatur i længere tid. Lad grøden hvile et øjeblik efter bagning. Server med kanel, sukker og mælk.