Glem mugne og slatne gulerødder – sådan bevarer du friskheden i 6 uger

Mad og drikke

26/08/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Louise S.

Gulerødder kan blive slatne, mugne eller rådne hurtigt, hvis de ikke opbevares korrekt, men du kan forlænge deres holdbarhed med UGER ved hjælp af dette enkle opbevaringstip.

Sådan opbevarer du gulerødder korrekt i køleskabet

Der er nemlig ikke noget værre end at købe en stor pose gulerødder for så at opdage, at de er blevet slimede eller mugne efter et par dage – det er både spild af dine penge og ødelægger dine madplaner.

Der er dog en utrolig simpel måde at opbevare gulerødder i køleskabet, som vil hjælpe med at holde dem friske i flere uger – og det hjælper dig med at spare penge på madindkøb.

Kate Fenwick, en ekspert i madspild, har delt på sin TikTok-profil, at nøglen til at opbevare gulerødder er at dække dem ordentligt, da de hårde, kolde miljø i køleskabet kan skade dem. Hvilket får grøntsagerne til at blive dårlige hurtigt.

Brug en lufttæt beholder

Hun siger: ”Vidste du, at den bedste måde at opbevare gulerødder på, så de holder meget længere, er at bruge en lufttæt beholder og opbevare dem i køleskabet?

”Man siger også, at man skal lægge et stykke køkkenrulle i bunden af beholderen, men hvis du vil undgå ressourcespild, kan du bare bruge et viskestykke.”

”Grundlæggende lægger du dit stykke køkkenrulle i, putter dine gulerødder i beholderen, lutter den tæt og sætter den i køleskabet,” forklarer madspildseksperten.

”Du vil opdage, at dine gulerødder stadig vil være præcis som den dag, du købte dem, i op til seks uger.”

Fordele ved en lufttæt beholder

Gulerødder har et højt vandindhold, hvilket gør dem mere modtagelige for bakterier, og en lufttæt beholder fungerer som en beskyttende barriere for at holde dem friske.

Grøntsagen frigiver også fugt over tid, hvilket skaber et fugtigt miljø og får dem til at blive dårlige og mugne, så et viskestykke eller køkkenrulle absorberer vandet og reducerer luftfugtigheden for at forhindre gulerødderne i at blive dårlige før tid.

Reaktioner og erfaringer med tippet

I Kates kommentarfelt var mange imponerede over denne metode til opbevaring af mad og sagde, at den fungerede meget godt for dem.

En bruger skrev: ”Jeg fandt først ud af dette for nylig. Jeg plejede at få sorte pletter på dem efter kun en uge!”

En anden person skrev: ”Jeg prøvede denne metode med viskestykket, og det virker! Bedre end vandmetoden.”