Forside Mad og drikke Giv din påskesild nyt liv med denne opskrift fra Dragør

Giv din påskesild nyt liv med denne opskrift fra Dragør

Giv din påskesild nyt liv med denne opskrift fra Dragør
Photo: Shutterstock.com

Alle egne i Danmark har deres egen måde at servere sild på – og i Dragør laver man pandesild.

Lige nu læser andre

Påsketiden nærmer sig, og i mange familier betyder det sild på bordet.

Men hvis du mangler ny inspiration til påskefrokosten – eller ønsker et lækkert alternativ til den klassiske karrysild – så får du her et spændende bud fra Sjælland.

Rundt om i landet har hver egn sine egne traditioner for, hvordan sild skal serveres – og syd for hovedstaden, i den charmerende havneby Dragør, har man en særlig specialitet: pandesild.

Det er en frisk og anderledes måde at nyde sild på.

Læs også

Og hvis du har lyst til at eksperimentere, kan du faktisk udskifte silden med ål – så får du, ja… pandeål!

Opskrift: Pandesild fra Dragør

Den lokale silderet fra Amager

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 30 minutter

Samlet tid: 40 minutter

Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 8 stk. hele, rensede sild (uden hoved og hale)

  • 6 store æbler

  • 4 løg (ca. samme størrelse som æblerne)

  • 2 bundter frisk timian

  • 25 g smør

  • 60 ml eddike

  • 240 ml vand

  • Hvedemel og salt til at vende silden i

Sådan gør du:

  1. Forbered silden: Skær de rensede sild i stykker på ca. 3 cm. Vend dem i hvedemel blandet med lidt salt.

  2. Klargør æbler og løg: Vask æblerne, fjern kernehuset og skær dem i små tern. Pil løgene og skær dem i samme størrelse tern som æblerne. Bland det hele godt sammen.

  3. Tilberedning: Smelt smørret i en dyb pande. Stil sildestykkerne på højkant og fordel æble- og løgblandingen imellem dem. Læg en lille klat smør ovenpå hvert sildestykke og drys med rigeligt frisk timian (gem lidt til servering).

  4. Tilsæt væske og lad simre: Hæld vand (ca. 1 kop) og eddike (ca. ¼ kop) ved. Læg låg på panden og lad retten simre ved lav varme i ca. 30 minutter.

  5. Servering: Drys med resten af den friske timian og servér direkte fra panden med groft rugbrød.

Inspirationen til opskriften kommer fra Øl, Mad og Folk.

Læs også

Ads by MGDK