Fyldte auberginer i vaskeægte italiensk stil: Perfekt som delikat tilbehør

Mad og drikke

21/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Magnus Møller

Fyldte, saftige auberginer med krydret tomatblanding og cremet ost er en vegetarisk delikatesse, der kilder dine smagsløg og bringer middelhavets aromatiske vinde direkte til dit spisebord.

Mange laver traditionelt aubergine (eller også kaldet ægfrugt) fyldt med hakket kød, men der er mange andre måder at tilberede denne sunde grøntsag på.

Især elskere af det middelhavske køkken bør prøve og nyde dette opskriftsforslag.

På grund af den svage giftige substans, solanin, der findes i auberginer, bør frugterne dog aldrig spises rå, da dette kan føre til maveirritation, opkastning og hovedpine.

Men det behøver man ikke bekymre sig om, da grøntsagen smager simpelthen lækkert i tilberedt form og har noget at tilbyde for enhver smag.

Opskrift

Ingredienser til cirka fire portioner:

  • 4 auberginer (mellemstore)

  • 2 store kødfulde tomater

  • 2 fed hvidløg

  • 1 rød løg

  • 2 skiver hvidt brød (alternativt: 6 spsk. rasp)

  • 2 æg

  • 125 g mozzarella

  • 50 g parmesan eller pecorino (revet)

  • 4 spsk. olivenolie

  • 2 spsk. sorte oliven

  • 2 spsk. kapers

  • 8 spsk. persille (frisk)

  • 2 tsk. oregano

  • lidt chili

  • salt, peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at vaske auberginerne og halver dem på langs. Læg dem derefter i kogende saltvand og lad dem koge i fem til ti minutter. Tag dem derefter op og lad dem køle af på et viskestykke.

  2. Vask de kødfulde tomater og skær dem i små tern. Skræl og hak også løget fint. Rens hvidløget.

  3. De afkølede auberginehalvdele kan nu forsigtigt udhules med en lille ske, så der er en kant på mindst en centimeter. Tilsæt lidt olivenolie i en braiser eller et ovnfast fad, og fordel auberginerne med åbningen opad.

  4. Steg løgstykker og oregano i en pande med lidt olivenolie. Pres hvidløget og tilsæt det sammen med tomatterning. Lad det hele simre i cirka ti minutter.

  5. Hak det udhulede auberginekød fint og krydr med salt og peber. Hak oliven og kapers groft, og tilsæt det hele til panden, lad det simre kort. Tag panden af varmen og rør persillen i blandingen.

  6. Dyp skiverne af hvidt brød i vand og pres dem derefter. Bland det sammen med æggene i fyldet.

  7. Skær mozzarella i små tern og tilsæt det sammen med revet parmesan eller pecorino til fyldet. Hvis du ønsker det lidt stærkere, kan du tilsætte lidt chili. Rør det hele grundigt sammen.

  8. Fordel blandingen jævnt på de udhulede auberginehalvdele, og drys lidt ekstra olivenolie overalt. Sæt braiseren eller det ovnfaste fad i ovnen i 25 til 30 minutter ved 220 grader over-/undervarme (200 grader varmluft).

Kilde: Tag24.