"Convenience-mad" bliver mere og mere populært, og det er da også dejlgit nemt:
Du slipper for at skulle skrælle, rive, skære og en masse andet, ligesom det også skærer ned på den samlede mængde opvask.
Derfor er der ikke noget at sige til, at supermarkedernes kølediske af fulde af poser med frossen mad, som du kan smide i fryseren derhjemme og tage op og tilberede med det samme - men vær på vagt.
Det er slet ikke al frossen mad, der er værd at putte i kroppen - ikke på grund af smagen, men på grund af sundheden.
Heldigvis har de to diætister, Amy Davis og Kayla Farrel, forklaret Real Simple, hvad man skal kigge efter for at finde de bedste valg i køledisken.
Og så kårer de også de fire frosne fødevarer, de selv ser som de sundeste!
The Healthiest Frozen Foods
Fedtfattige proteinkilder
Frisk kød, skaldyr og fjerkræ kan være ret dyrt i disse dage, men en måde at komme udenom dette på er at gå til fryseafdelingen.
Når du leder efter de sundeste fryseproteiner, skal du sørge for at vælge magre muligheder for at holde mættet fedt på et minimum, som skindfrit fjerkræ, kød uden synligt fedt og proteiner uden panering eller saucer.
De bedste muligheder vil kun have én ingrediens - den proteinmulighed, du er ude efter.
Grøntsagsblandinger
Frosne grøntsager er blevet frosset ned, så snart de er modne - og det gør faktisk, at de er mindst lige så fylde af vitaminer og mineraler som "friske" grøntsager, faktisk ofte mere.
Gå efter de grøntsagsblandinger, der ikke har nogen mystiske ting på ingredienslisten og vælg gerne dem, der ikke er krydrede på forhånd. På den måde kan du selv tilpasse dem til det, du skal have at spise, og du har fuld kontrol over, hvad der faktisk bliver brugt.
Fuldkorn
Der er intet galt i at vælge frosne løsninger, når vi taler fuldkornsprodukter som brød, pizzabunde eller endda tilberedte kornmåltider.
Danskerne spiser nemlig ikke nok fuldkorn, og hvis en frossen løsning er det, der skal til for at få mere fuldkorn i kroppen, er det oplagt at vælge den mest bekvemme løsning.
Frugtblandinger
Ligesom med grøntsager gælder det også for det meste frosne frugt, at det er blevet frosset ned med det samme, det er modent.
Det betyder, at du får fuld valuta for pengene, når det gælder mineraler, vitaminer og fibre.
Vær dog opmærksom på, at nogle frosne bær bør skoldes, inden de bliver brugt i madlavningen og vær også opmærksom på, at meget frugt har et naturligt højt indhold sukker.
Det skal du kigge efter
Gå efter korte og genkendelige ingredienslister
Gå efter så lavt saltindhold som muligt
Gå efter så lidt mættet fedt som muligt
Vælg mad, der indeholer mere end fem gram fiber, protein og/eller umættet fedt
Kig på næringsholdet for at se mægnden af vitaminer og mineraler for at vælge det, der giver dig mest
Hold dig så vidt muligt fra kunstige konserveringsmidler, farvestoffer, sødemidler og andre tilsætningsstoffer.