Fik du bær i desserten til valentinsdag? Sådan holder du dem friske en uge længere

Mad og drikke

17/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Det virker på både jordbær, blåbær og hindbær.

Jordbær, blåbær, hindbær - alle lækre og alsidige frugter, der er populære i de fleste hjem, men de har en tendens til at blive mugne på kort tid.

Det skriver Mirror.

Efter Valentinsdag, hvor mange fyldte deres hjem med lækre jordbær til den romantiske anledning.

Sundeste fødevarer

Det betyder, at mange nu står overfor udfordringen med at bevare deres friske bær længere.

Oftest ender disse delikate frugter desværre med at blive mugne, før de overhovedet når at blive spist.

Heldigvis er der nu et smart trick, der kan forlænge holdbarheden af dine bær og sikre, at de forbliver friske i længere tid.
Bær er nogle af de sundeste fødevarer på markedet.

De er lave på kalorier og rige på fibre, C-vitamin og antioxidanter. Og mange er blevet associeret med at være gavnlige for hjertesundheden, herunder ved at sænke blodtryk og kolesterol.

Sådan gør du

Deres holdbarhed kan dog være et problem, da bær ofte bliver dårlige, før de bliver spist. En løsning er at fryse dem - men det er ikke altid praktisk, hvis du har brug for frugt.

Heldigvis er der hjælp at hente.

Ifølge et populært nyt TikTok-tip kan det hjælpe at skylle bærrene i eddike, før du opbevarer dem. På den måde slipper du af med eventuel mug eller sporer derfra, der potentielt kunne sprede sig til resten af din frugtkurv.

Sådan gør du:

  1. Placer en si med dine bær i en stor skål.

  2. Skyl derefter frugten med otte kopper vand, en kop hvid eddike og en spiseskefuld bagepulver.

  3. Når de er skyllet, fjerner du blot sien og tørrer dine bær, før du opbevarer dem.

Hjælper på madspild

TikToker Danielle Brown sagde:

"Eddiken vil fjerne bakterier og forhindre mug, hvilket får dine bær til at holde i uger. Du vil ikke tro, hvor meget snavs og nogle gange insekter der kommer af dine bær."

Det skal bemærkes, at denne metode ikke fungerer til at 'helbrede' bær, der allerede er blevet mugne. Det kan altså kun forlænge bærrenes holdbarhed med mindst en uge mere.

En uge gør dog en stor forskel, hvilket hjælper med at reducere omkostninger og madspild.