Mens frisk brød helst bør spises inden for to til tre dage, kan brød hurtigt blive dårligt efter det tidspunkt, da det har svært ved at bevare sin fugtighed.
Kort tid efter at brødet begynder at køle af, forlader vandet stivelsen for at bevæge sig til andre dele af blandingen. Det nævner BBC Science Focus.
Dette tillader stivelsesmolekylerne at vende tilbage til deres krystalliserede tilstand, hvilket er processen, der får brød til at blive hårdt og tørt.
Fordi denne proces sker hurtigere i køligere forhold, fraråder madeksperter at opbevare brød i køleskabet.
Behovet for at forlænge friskheden af fødevarer som brød er normalt større i festlige perioder, hvor økonomien er stram. Heldigvis er der kommet gode råd.
Tom Church, medstifter af pengesparefællesskabet LatestDeals.co.uk, forklarede: “Hvis du nogensinde har åbnet dit brød for at lave en sandwich, kun for at opdage, at det er blevet muggent, så overvej at lægge en stilk selleri i brødposen.
Og Tom Church uddyber denne for nogle besynderlige melding: “Det kan lyde mærkeligt, men brødet vil absorbere fugtigheden fra sellerien og dermed forblive frisk. Det vil ikke blive tørt og mugnet i samme hastighed, så dine chancer for at få en sandwich sammen vil øges."
Videnskaben bag denne metode er enkel. De unikke egenskaber ved grøntsagen, der gør den egnet til at bevare brødet, er dens høje indhold af vandmolekyler.
Ved at lægge et par selleristænger i en brødpose eller -beholder mener man, at fugten fra stænglerne vil hjælpe med at holde miljøet omkring sig fugtigt.
Denne fugtige mikroklima menes at hjælpe med at bremse fugttab fra brødet og i sidste ende få det til at forblive blødt i længere tid.
Kilde: Express.