Gang i sommerfesten: Denne opskrift får alle til at smile

Mad og drikke

26/06/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Magnus Møller

Jordbær-limes er en af de mest kendte lime-drikke og er populær året rundt. Ikke kun på grund af sin karakteristiske frugtagtige smag, men også på grund af den nemme tilberedning.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Denne drik kan sagtens nydes uden alkohol, men den er også en populær drik, når sommerfesten skal peppes op.

Jordbær-limes smager lækkert og frugtagtigt og er ikke uden grund en populær drink til fester. Det bedste er, at man kan lave jordbær-limes selv med blot fem ingredienser.

Finthakket jordbærpuré blandes simpelthen med alkohol og sukkersirup - og så er det klar.

Den lækre drik kan drikkes rent med isterninger, bruges som ingrediens i forskellige blandingsdrinks eller som topping til desserter.

Til den alkoholfrie version, som er velegnet til børn, undlades vodkaen simpelthen - ellers er det den helt samme fremgangsmåde. Inden servering kan man tilsætte lidt sprudlende mineralvand og isterninger, og så er det en lækker og forfriskende drik til børnene også.

Den hurtige opskrift

Til tilberedningen af drikken skal du have følgende køkkenredskaber klar:

  • Gryde

  • (Madlavnings-)ske

  • Skærebræt

  • Skarp kniv

  • Stor skål eller blenderbeholder

  • Stavblender

  • Kop

  • Eventuelt målebæger

  • Eventuelt tragt

  • Velegnede flasker

Anbefaling: Flaskerne eller andre glasbeholdere, der bruges, skal rengøres grundigt med eddike eller varmt vand, inden de fyldes. Dette minimerer risikoen for bakterievækst og forlænger holdbarheden af din drik.

Opskrift

De angivne mængder giver ca. to liter.

  • 1½ kg jordbær

  • 500 ml vodka

  • 400 ml vand

  • 400 g sukker

  • 2 citroner eller 125 ml citronsaft

  • Lidt mynte

Sådan laver du drikken:

  1. Vand og sukker tilsættes en gryde. Bring det i kog under konstant omrøring og lad det simre, indtil sukkeret er helt opløst. Sæt til side.

  2. Mens sukkeropløsningen køler af, kan jordbærrene vaskes. Lad dem derefter dryppe af og fjern stilke og grimme pletter. Halvér eller kvartér jordbærrene.

  3. Kom jordbærstykker i en skål eller en anden egnet beholder og blend dem med en stavblender til en fin masse.

  4. Halvér citronerne og pres saften kraftigt ud. Opsaml saften i en kop og rør den i jordbærpuréen.

  5. Til sidst tilsættes sukkeropløsningen og vodkaen til puréen. Bland alt godt sammen.

  6. Ved hjælp af en tragt kan drikken nu hældes på de forberedte flasker. Luk tæt og opbevar dem køligt og tørt.

Opbevaret i køleskabet holder den skønne sommerdrik sig mindst to uger, ofte endnu længere. Inden servering kan man tilføje lidt frisk mynte og et par isterninger i glasset.