Nu har en ekspert givet sin dom om, hvorvidt chokolade bør opbevares i fryseren eller i skabet.
Det skriver Express.
Joshua Houston er en ‘madopbevarings-ekspert’ hos Household Quotes, en hjemmeside, der tilbyder boligudlejere tilbud fra et netværk af ingeniører.
I den populære debat om ‘skabet eller køleskabet, hævder Joshua, at én opbevaringsmulighed bør undgås for enhver pris.
Han advarede mod at opbevare chokolade i køleskabet og siger: “At opbevare chokolade i køleskabet er dårligt af flere grunde, hvoraf den første er, at chokolade nemt kan absorbere smag fra andre fødevarer i køleskabet. “For det andet, hvis du køler dine søde sager, vil du måske bemærke, at kulden kan gøre dem smagløse. Dette fjerner noget af den glæde og tilfredsstillelse, chokolade kan bringe.” Han tilføjede: “Misfarvning er et andet stort problem, der opstår, når fugt i køleskabet resulterer i ‘sukkerblomstring’, hvor sukker stiger op til overfladen.”
Lang holdbarhed
Selvom nogle forbrugere vælger at opbevare chokolade i køleskabet for at forhindre, at den bliver dårlig, har chokolade faktisk en relativt lang holdbarhed, før den begynder at blive dårlig.
Chokolade kan blive dårlig afhængigt af ingredienslisten – chokoladebarer med mælk vil blive dårligere hurtigere og holde omkring 10 til 12 måneder. Mørk chokolade derimod, som ikke indeholder mælk, kan have en holdbarhed på over to år.
Joshua anbefalede kunder at vælge skabet frem for køleskabet, når de skal opbevare deres chokolade. Han siger: “Dit skab er et bedre valg, så længe det er tørt, da fugt kan påvirke smagen negativt over tid. Den ideelle temperatur for chokolade er mellem 12 og 18 grader Celsius, da mere varme kan få chokoladen til at smelte. “Hvis du åbner din chokolade, så pak den ind i en lufttæt indpakning eller opbevar den i en beholder. Dette vil hjælpe med at beskytte chokoladen mod fugt og lugte udefra, som kan påvirke smagen negativt.
Undgå direkte lys
“Undgå også at opbevare chokoladen i direkte lys, da det ikke kun forårsager ‘sukkerblomstring’, men også kan få den til at smelte. Chokolade med blomstring er stadig sikker at spise, men den vil ikke se så tiltalende ud og kan smage lidt anderledes.”
I sidste ende er det op til dig, hvordan du opbevarer din chokolade. Nogle mennesker foretrækker kold chokolade fremfor chokolade ved stuetemperatur. Bare sørg for, at den er korrekt indpakket, hvis den allerede er åbnet.