De fleste mennesker har til hensigt at forbruge den mad, de køber, langt før bedst-før-datoen, men med hverdagens travlhed er det nogle gange let at glemme, hvornår mad udløber.
Med prisen på mad, der er dyrere end nogensinde, særligt efter sidste års inflation, er lige nu bestemt ikke et ideelt tidspunkt at smide dagligvarer ud, skriver Express.
Heldigvis betyder det at overskride bedst-før-datoen for visse fødevarer ikke verdens undergang, og husstande vil måske stadig kunne spise dem en eller to dage senere.
Dette gælder dog ikke, hvis der er en "sidste anvendelsesdato" på emballagen, der er der af hensyn til fødevaresikkerhed.
Sophie Trueman, administrerende direktør for Too Good To Go i Storbritannien og Irland, har delt 7 fødevarer, hvor bedst-før-datoen sikkert kan ignoreres, samt hvordan man kan se, om disse fødevarer faktisk er blevet dårlige.
Mælk
Mælk er en af de ting, de fleste frygter, når den bliver dårlig, og det fører uundgåeligt til, at millioner af glas bliver spildt hver dag uden grund.
Sophie Trueman forklarede: "Mælk kan stadig være god at drikke eller bruge i madlavningen efter den viste dato, så længe den opbevares korrekt."
Yoghurt
Yoghurt er en tricky en, da teksturen og smagen kan ændre sig over tid, men produktets syrlige natur betyder, at dårlige bakterier næsten uundgåeligt holdes på afstand.
Dette gælder især, hvis yoghurten er uåbnet og har været opbevaret korrekt, hvilket betyder, at hvis yoghurten ser og lugter okay, er den helt sikker at spise, og det gælder ofte i flere uger efter bedst-før-datoen.
Æg
Opbevaring af æg i køleskabet kan forlænge deres holdbarhed med op til tre uger ud over bedst-før-datoen.
Sophie har imidlertid foreslået en hurtig test for at sikre, at æggene er sikre at spise, ved at lægge dem i en skål vand.
Hvis de synker, er de stadig i orden, men hvis de flyder, skal du ikke bruge dem.
Ost
Hårde oste som cheddar er tilbøjelige til at grå skimmel, men fortvivl ikke, hvis du ser en lille del af det, da det nemt kan rettes ved at skære skimmelsvampen væk og nyde resten af osten.
Sophie advarer dog om, at dette kun gælder for hård ost, og at man bør undgå dette med bløde oste, da sporerne fra skimmelsvamp ofte passerer hurtigt gennem bløde oste.
Sophie tilføjede: "Sørg for at opbevare din ost i køleskabet for at hjælpe den med at forblive frisk i længere tid."
Frugt
Frugt kan stadig være lækker at spise et par dage efter deres bedst-før-dato.
Mange tror, at overmoden frugt, især æbler, pærer eller ferskner, skal smides ud, men de kan faktisk bruges til at lave den perfekte smoothie. Sørg bare for at skære eventuelle brune pletter af, og så er du klar til at gå i gang.
Sophie forklarer, at du kan se, om frugten er dårlig, hvis den har en "slimet eller moset tekstur og en ubehagelig lugt".
Kartofler
Kartofler begynder at spire, når de er lidt ældre, men de er stadig fine at spise, hvis du bare skærer disse spirer væk.
Pas på med kartofler, der er blevet grønne eller føles meget bløde, da de måske ikke er sikre at spise.
Grønne grøntsager
Grøntsager mister ofte deres fugt og bliver en smule slatne, selv når de kun er få dage gamle, men det betyder ikke, at de ikke er gode at spise.
Sophie insisterer på, at så længe der ikke er synlig skimmel, råd eller en dårlig lugt, bør de være "helt spiselige".
Hun tilføjede: "Et praktisk tip til at genoplive grøntsager er at dyppe dem i iskoldt vand i et par minutter. Grøntsager som gulerødder, selleri, salat og forårsløg kan alle bringes til live med dette simple trick."
Følg ovenstående råd, hvis du vil spare penge på madbudgettet – og minimere dit madspild.