Du gætter aldrig, hvad cornflakes oprindeligt skulle bruges til

Mad og drikke

08/09/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Jeg tror bare, jeg holder mig til at spise dem, fordi de smager godt ...

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Morgenmad er en meget individuel sag. Nogle spiser meget, nogen spiser lidt nogen dropper det helt.

Og når det kommer til, hvad der faktisk bliver puttet i munden, er der langt flere variabler at tage højde for.

Et af de mest populære valg på verdensplan er dog cornflakes, hvad end de er fra Kellogg's eller et andet brand - men faktisk var cornflakes overhovedet ikke tænkt som morgenmad, da det blev opfundet.

Hvilket forresten også skete ved et uheld.

John Harvey Kellog

Når vi taler om opfinderen af cornflakes, er det som regel amerikaneren John Harvey Kellogg, der bliver nævnt.

Han var direktør for Battle Creek Sanitarium i Battle Creek, Michigan, hvor han behandlede de rige og berømte, såvel som fattige, der ikke havde råd til at tage på andre hospitaler.

Det kombinerede aspekter af en europæisk spa, en hydroterapiinstitution, et hospital og et førsteklasses hotel.

Ifølge Encyclopædia Britannica var hans "udvikling af tørre morgenmadsprodukter i vid udstrækning ansvarlig for skabelsen af ​​majsflage-industrien."

Der er imidlertid stor uenighed om, hvem der var involveret i opdagelsen af cornflakes, og hvilken rolle de spillede. Der er dog almindelig enighed om, at da John Kellogg blev kaldt ud til en patient en nat, efterlod han et parti dej, som var en blanding af hvede og bær, som han morgen sendte gennem nogle bestemte ruller, de brugte til anden madlavning.

Til hans store overraskelse blev resultatet, at dejen udviklede sig til små, sarte flager, som efterfølgende kunne bages.

John Harvey gav derfor sin bror, Will Kellogg, til opgave at finde ud af, hvad der var sket, og genskabe processen. Den proces, som Kellogg havde opdaget, temperering, skulle vise sig at blive en grundlæggende teknik i majsflageindustrien.

Men hvad skulle det så bruges til?

John Harvey forsøgte sig gennem livet med mange forskellige former for vegetariske madvarer og har også patenteret en del retter, herunder teknikken til at lave cornflakes. Men de var, som tidligere nævnt, ikke tænkt som en lækker morgenmad.

I videoen herunder, som stammer fra det britiske quiz-show QI, går de igennem netop dette emne, og lad os bare sige, at du nok bliver noget overrasket, når du hører, hvad John Harvey Kellogg oprindeligt havde tænkt sig, den verdensberømte morgenmad skulle bruges til.