Derfor kan skæret på kartoffelskrælleren vippe

Mad og drikke

24/08/2023

Foto: Screenshot, @jenniabs3/TikTok
Foto: Screenshot, @jenniabs3/TikTok

Skrevet af J. Bøgen

Det kan mildest talt gøre opgaven noget nemmere!

Køkkenredskaber blev opfundet for vores bekvemmelighed.

Nudelskeen? Designet til bedre at gribe spaghetti-nudler uden at få dem til at glide af.

Pizzaskæreren? Hurtigere end at prøve at skære en pizzaen med en køkkenkniv.

Og kartoffelskrælleren? Det eksisterer åbenbart for at fremskynde (og sikre) kartoffelskrælningsprocessen for de velkendte rodfrugter. Før skrælleren kom til, brugte folk bare en kniv.

Men tro det eller ej: Du bruger sandsynligvis ikke denne super simple køkkengadget så effektivt, som du kunne.

Hvordan kunne du overhovedet bruge en kartoffelskræller anderledes? Nå, TikToker @Jenniabs3 illustrerer den overraskende måde at bruge en med maksimal effektivitet.

Spoiler-advarsel: Redskabet er - vent på det - multi-retningsbestemt.

"Sjove køkkenfakta," starter @Jenniabs3 i sin video. "Vidste du, at kartoffelskrællere vipper frem og tilbage, så du ikke kun kan skære den ene vej, men men også den anden, så du superhurtigt kan skrælle det hele? Uden egentlig at skulle løfte skrælleren op af grøntsagen."

Internettet er i chok

Det kan sagtens være, du faktisk vidste det, men det vil være synd at sige, at det er almen viden - i hvert fald når man tager TikTok-brugerenes kommentarer i betragtning.

"Jeg er altid blevet sur, fordi jeg troede, at min bare altid var løs," indrømmede en kommentator.

En anden beklagede: "Det er derfor, vi har brug for madlavningskurser tilbage i de højere skoletrin! Hvordan finder jeg lige ud af det som 26-årig?"

Et par kommentatorer argumenterede, at kartoffelskrællere drejer for at rumme både venstre- og højrehåndede brugere.

Som svar på kommentatorer, der hævder, at denne flervejsmetode er farlig, postede @Jenniabs3 en opfølgende video for at forklare, hvorfor den ikke er det.

"OK, grunden til, at det bogstaveligt talt er umuligt at skære dig selv ved at gøre det på min måde, er, fordi du aldrig rigtig løfter bladet af kartoflen. Så du sætter faktisk ikke bladet i en position til at skære dig."

Faktisk, ifølge @Jenniabs3, har du en større chance for at skære dig selv ved at bruge OG-metoden til at peeling og derefter løfte, peeling og derefter løfte og gentage.