Den "korrekte" metode: Sådan fryser du bedst brød ned

Mad og drikke

13/10/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det er tilsyneladende en større videnskab at fryse brød ned.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Brød er for mange en del af hverdagen.

Når brød kommer på tilbud, er det ikke unormalt, at danskerne køber godt ind og smider en del af indkøbet i fryseren for at forlænge holdbarheden.

Dog skal man passe lidt på med at proppe brød i fryseren - i hvert fald, hvis man ikke tager et par vigtige forholdsregler.

Sådan skriver mediet Macelleria Zoppelletto.

Den 'korrekte' måde

Du tænker måske, at det kan være svært at fryse brød på en forkert måde, men der er altså nogle trin, der bør følges, hvis man ønsker sig det bedste resultat.

Først og fremmest kan du med fordel skære brødet i skiver, inden du fryser det ned. På den måde kan du lettere tage brød op efter behov.

Derudover skal hver skive pakkes omhyggeligt ind i husholdningsfilm eller bagepapir, hvilket forhindrer, at det bliver tørt og klistret.

Derefter skal du lægge de indpakkede skiver i en frysepose eller en lufttæt beholder, hvor luften fjernes, så iskrystaller undgås.

Opbevaring ved den laveste frysetemperatur er nøglen til at bevare brødets kvalitet i flere måneder.

Optøning

Når det er blevet tid til at spise det brød, du har i fryseren, kan du vælge mellem flere optøningsmetoder.

En langsom optøning ved stuetemperatur giver et mere sprødt resultat, mens en hurtig opvarmning i ovnen kan være praktisk, hvis du har travlt.

Hvis du foretrækker ristede skiver, kan brødet også tøs op direkte i brødristeren.

Derudover er det også værd at nævne, at brødet har bedst af at være helt tørt, når det fryses ned. Det sørger nemlig for, at iskrystaller ikke bliver noget problem.