En velsmagende lasagne er en yndlingsmiddag for de fleste, men at lave den fra bunden kan virke som en udfordring. Den "letteste nogensinde" opskrift fra BBC Good Food deler hemmelighederne bag dette italienske mesterværk.
Ingredienser
1 spsk olivenolie
2 skiver røget bacon
1 løg, finthakket
1 stilk selleri, finthakket
1 mellemstor gulerod, revet
2 fed hvidløg, finthakket
500 g oksekød
1 spsk tomatpuré
2 dåser á 400 g hakkede tomater
1 spsk flydende honning
500 g friske lasagneplader
400 ml creme fraiche
125 g mozzarellaost, groft revet
50 g revet parmesan
Et stort håndfuld basilikumblade, revet
For at lave denne uimodståelige lasagne skal du følge disse trin:
Først opvarmes olien i en gryde, og baconen steges i et par minutter. Derefter tilsættes løg, selleri og gulerod, og efter fem minutter tilsættes hvidløg. Tilsæt oksekød, og lad det stege, indtil det er brunet. Rør tomatpuréen i og tilsæt de hakkede tomater. Lad det simre i 20 minutter.
Derefter samles lasagnen i et fad med lag af kødsauce og pasta, overhældes med creme fraiche, drysses med mozzarella og parmesan og bages i ovnen i 25-30 minutter. Server retten drysset med frisk basilikum for en autentisk italiensk smagsoplevelse.
Tilpas efter smag
Ønsker du at tilføje ekstra grøntsager som squash eller spinat for at gøre retten sundere og mere farverig? Eller måske prøve at erstatte oksekødet med kylling eller kalkun for en let version? Mulighederne er mange, så vær kreativ og tilpas retten efter din smag og præferencer.
Der er intet som duften af en nylavet lasagne, der fylder hjemmet og vækker appetitten. Prøv denne nemme opskrift i dag, og skab et velsmagende måltid, som hele familien vil elske. Lasagnen er en klassisk favorit, der med sin kombination af smagfulde saucer og osterige lag altid vil efterlade et varigt indtryk på middagsbordet.
Kilde: https://www.mirror.co.uk